Connect with us

Култура

Уникална изложба представя първите цветни фотографии в България, които са заснети в град Мелник, два дни, преди да бъде опожарен

Published

on

С уникална изложба ще ви „разходим“ из най-малкия град в България, запечатан на първите цветни фотографии, правени в нашата страна през 1913 г. от Албер Кан. Те са резултат от няколко фотографски и кинематографски кампании, осъществени в 52 страни, включително и България. Уникалните снимки, черпещи от културната съкровищница на град Мелник, са организирани и подредени от посолството на Франция и Френския институт в България.

Всички ние ще имаме възможност да се докоснем до един проект “Архивите на планетата”, който е “запаметил” Мелник такъв, какъвто не го познаваме!

 

Фотографиите, заснети пред 107 години са правени с желанието да се опознава планетата. Чрез тях ние се потапяме в едно отминало време, и чрез тях добиваме важно познание за света, в който са живели нашите предшественици.

Изложбата ще бъде представена на 20 октомври /вторник/, 18:30 часа в парк “Свети Врач”, когато отбелязваме 108 години от освобождението на Свети Врач!

коментара

Култура

УЧЕНИЦИ И ТЕХНИЯ УЧИТЕЛ ОТ СУ ”СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСИ „КУБА – ДАЛЕЧНА И БЛИЗКА 2020“ И „ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА 2020“

Published

on

Днес, 23.10.2020 г., учениците Нери Арнаудова и Кристиян Джилджов от 10-б клас, получиха дългоочакваните Национални награди за участието им в конкурсите „Куба – далечна и близка 2020“ и Зелена планета 2020“.

Техен наставник бе класният им ръководител – г-жа Райка Славчева.

Конкурсите имаха за цел да стимулират интересите на учениците и да развият креативното им мислене.

Благодарим на Фондация „Устойчиво развитие за България”, Националния дворец на децата, Представителството на Россътрудничество в България, Посолството на Република Куба в Република България и Министерството на образованието и науката.

коментара

Continue Reading

Култура

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ!!! Ученик от ПМГ “Яне Сандански” стана втори в света

Published

on

Това е Иван Попов, който и тази година се нареди в челната тройка на планетата

Иван се справи блестящо и завоюва СРЕБЪРЕН МЕДАЛ на най-престижното ученическо състезание по астрономия и астрофизика в света – Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Олимпиадата се проведе онлайн в три дни – теоретичен, практически и наблюдателен, като в нея се включиха над 280 участници от всички краища на света. Това показва значимостта на постигнатото от младежа, който е ученик в гоцеделчевската ПМГ “Яне Сандански”. Ние сме изключително горди с нашето сребърно момче, което в чест на 100-годишнината на своет ни зао училище зарадва с този невероятен успех!

Иване, продължавай все така целеустремено да следваш мечтите си!

Поздравления и за г-жа Карамфилка Патинова, която през цялото време бе неотлъчно до него и успя да му помогне да изяви своя талант по възможно най-добрия начин!

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ