Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев забранява пазарите на открито за промишлени стоки

Въз основа на заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Община Разлог издаде заповед, в която се забранява търговската дейност на открито на пазари за промишлени стоки с изключение за селскостопанска продукция, намиращи се на територията на община Разло считано от 19.10.2020 г. до второ нареждане

„Предприемаме това, като превантивна мярка, заради масовото посещение на хора в пазарния ден на зоната, отредена за пазарище в Разлог и не спазване на обявените от здравния министър мерки – дистанция и др.
За да не бъдат ощетени производителите на сезонна селскостопанска продукция, засега остава възможността те да предлагат на открито стоката си, но със значително завишен контрол“, обоснова заповедта кметът на Разлог нж. Красимир Герчев.
Нови по-строги мерки и други ограниченияя за сега не стоят на дневен ред, но значително ще бъде засилен контрола за носене на маски на закрити места – административни сгради, търговски обекти, заведения от страна на персонала и др. Стартират съвместни с органите на МВР проверки, и ще бъдат налагани санкции предвидени в заповедта на министъра – от 300 до 1 000 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене