Невероятен квартет пя днес, на храмовия празник в хаджидимовското село Садово /ВИДЕО/

С особена църковна празничност, днес в село Садово, община Хаджидимово, честваха храмовият празник на черквата Света Петка Българска. Преподобна Петка е живяла през 11-ти век и е посветила живота си на борба за съхраняване на християнската култура от ислямската асимилация. Българската православна църква е отредила 14 октомври да се чества като ден на Света Петка който се смята за завършек на лятото и есента, а и с това на активният стопански цикъл.

Храмовият празник на църквата Света Петка в Садово тази година бе особено тържествен. Празничната служба бе водена от отговорникът на храма, отец Христо в съслужение на свещеници на Светата неврококопска митрополия и невероятен квартет за църковно-славянско песнопение от гр. Пловдив. Те са съвипускници от Духовната семинария в Пловдив с отец Христо, и бяха поканени от него да пеят днес в Садово.

Миряните, дошли да се черкуват на празника имаха рядката възможност да се насладят на божественото пеене на невероятният квартет от Пловдив. След празничното богослужение, по традиция, в двора на черквата в Садово бе раздаден курбан за здраве.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене