Прогноза за времето -14 октомври (сряда)

През нощта облачността над повечето райони ще се разкъса и намалее. Вятърът ще отслабне още и на много места ще стихне. В сутрешните часове ще е хладно с минимални температури предимно между 5° и 10°.

През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Преди обяд в котловините и низините има условия видимостта да бъде намалена. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще достигне средното за месеца, съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 22 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове има условия за намалена видимост. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

В планините преди обяд ще бъде предимно облачно и мъгливо, след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В четвъртък и петък вятърът отново ще е с южна компонента, през втория ден в източните райони ще се усили. Температурите ще се повишат слабо.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в котловините и низините ще бъде мъгливо. През нощта срещу петък от запад ще започне увеличение на облачността и в петък и събота отново, отначало в Западна България, а през втория ден и на изток ще има превалявания от дъжд; има вероятност за значителни количества, а в югоизточните райони са възможни и гръмотевици. В събота, с усилване на вятъра от запад-северозапад, температурите в страната ще започнат да се понижават и преобладаващите дневни ще са под 20°, минималните ще са все още сравнително високи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене