Николина Чакърдъкова води листата на АБВ в Пиринско

Николина Чакърдъкова

Вчера на заседание на Националния съвет на АБВ бяха взетирешения за издигане на водачи на листи за предстоящите избори, като списъкът на известните водачи все още не е пълен. До 17 август (неделя) всички листи трябва да бъдат утвърдени от съвета на коалицията и да бъдат в пълния им състав, съобщава Агенция „Фокус“.

Румен Петков оглави листата на партията в Плевен, като след него е бившият баскетболист Цветан Антов. Председателят на партията Георги Първанов обясни, че Петков и Антов са тандем, на който разчита и очаква да получат добър резултат в град Плевен.

От думите на Румен Петков стана ясно, че ПП АБВ ще отстоява реализацията на проекта „АЕЦ – Белене“, ще се бори за реализацията на автомагистрала „Хемус“ и ще покаже, че военнопромишления комплекс е стратегически въпрос. В Плевенско вече има проведени две общински конференции на АБВ – в Никопол и в Искър, избрани са и председатели на общинските структури в двете общини – Любомир Мачев, зам.-кмет на Никопол, и Гордиан Даков – бизнесмен.

За водач на листата на ПП АБВ – Варна, както и за тази на 25 МИР – София е избран Ивайло Калфин, бивш външен министър и доскорошен евродепутат. На чело на листата в Ловеч е Кирил Цочев,министър на търговията в правителството на Любен Беров Кметът на Перник Росица Янакиева и ген. Валентин Петров ще водят листите на АБВ в Перник и Пловдив област.

Правят впечатление още имената на ген. Михо Михов, бивш началник на ГЩ на Българската армия, който води листата на партията в Бургас и на народната певица Николина Чакърдъкова, която оглавява листата в Благоевград, проф. Борислав Борисов застава на чело в Пловдив. Иван Иванов – Видин, док. Стайко Спиридонов, пластичен хирург – Пазарджик, Петър Стоянов, финансист – Враца, Емил Костадинов – Монтана и др.

По думите на Румен Петков на чело на листите на ПП АБВ са привлечени пъстра палитра от хора. Според него това е една много силна гаранция за обществото, че гласувайки за тях то ще бъде силно представено в парламента. Румен Петков обясни, че в последните години гражданското общество е било изтласкано на заден план.

Петков посочи, че фактът, че БСП изолира хора като Андрей Пантев е показателен за стремежа на традиционните политически партии да се отърсят от нравствените и морални авторитети и корективи. Той допълни, че АБВ дава точно тази възможност чрез силни и ярки личности, чието мислене няма как да бъде партизирано и за бъде подчинено на партийни клишета и догми. По този начин АБВ гарантира на гражданите, че гласувайки за тях, гласуват за собствените си интереси.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене