Човек преди всичко! Кметът на хаджидимовското село Илинден Любен Воденов намери потрфейл с 1700 евро догони собственика му и му го върна!

„Журналисти от Топ Преса, държа чрез вас да съобщя че в района на град Хаджидимово има един човек, който доказа, че е с добро сърце. Аз съм международен шофьор и преди няколко дни се прибирах от път, преминах през ГКПП „Илинден“ и тръгнах за Благоевград. В района на село Илинден спрях за малко да отдъхна, слязох от камиона и през това време потфейла с парите ми е изпаднал от джоба на панталоните. Не съм се усетил, качих се на камиона и подеглих смело към родния град. 

Минути след като тръгнах, ме додогони лека кола. Шофьорът вътре, даде звуков сигнал и ми направи знак да спра. Спрях. Човекът слезе и в ръцете носещше потфейла ми. Представи ми се Любчо Воденов от село Илинден. Кметския наместник на селото. Карал зад мен, видял портфейла на пътя и ме догони. Вътре бяха и документите ми и парите ми. 1700 евро. Не знаех какво да кажа. Имало е още хора от майка родени на тази земя.  Искам чрез Вас да благодаря публично на Любен Воденов от село Илинден за човечността и добрината. Насила му дадох пари да се почерпи, нищо не ми искаше, този човек е  пример за честност и от сърце му Благодаря.“

Това писмо дойде на редакционната поща на Топ Преса, а авторът му държи да не публикуваме името му. Човекът работи за благоевградска транспортна фирма и не иска да се приеме, че писмото му до нас е с цел реклама.

Свързахме се и със другия герой на историята г-н Любен Воденов от село Илинден, който потвърди изреченото но отказа коментар. „Не съм го направил да се разчува. Парите се изкарват с труд, аз така знам. Точи човек е въртял кормилото с дни за да изкара тези пари, всеки би го изтрадал ако загуби такава сума. Остави ми петдесет лева за почерпка – така е. Аз не ги исках но той насила ми ги бутна в ръцете. С тях ще събера приятели и ще се почерпим на село. “ потвърди новината специално за Топ Преса, кметския наместник на село Илинден – Любен Воденов.

От наша страна няма как да не кажем едно „Браво“ на бат Любчо, той не искаше дса публикуваме историята, но ние държахме да я публикуваме, защото знаем и сме го доказали че – добортата е заразна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене