Connect with us

Таблоид

Днес Ваклиново тъжи и се прощава завинаги с Илими Караиминов, зловещо убит в Стара Загора

Published

on

Млад мъж от Ваклиново намерен пребит и мачкан с кола в Стара Загора, от сака в който имало 30 000 лева и друг багаж няма и следа, днес Ваклиново тъжи и се прощава завинаги с  Илими Караиминов

Сатовчанското село Ваклиново днес е потънало в траур и ужас от голямата трагедия случила се преди дни, в следствие на която днес селото се прощава завинаги с един добър и скромен младеж, който е бил жестоко убит и ограбен от все още неизвестни извършители.

Младият мъж е на 36 години и е работил от няколко години в София.

Странното в заплетеният случай който службите са започнали да разплитат е, че преди два дни той е намерен убит в Стара Загора. Направената аутопсия на тялото доказва че 36 годишния Илими Караиминов първо е бил бит жестоко след това е бил газен с автомобил до пълното му умъртвяване. Запознати от селото коментират, че същият ден той носел сак с багаж и около 30 000 лева в него, пари скътани от работата му в София. Имал е намерение да се прибира  във Ваклиново при семейството си през почивните дни. Какво обаче се е случило с младежа и защо е открит мъртъв в Стара Загора при положение че е работел и постоянно е живеел в София, предстои да стане ясно след приключването на предприетите следствени действия и разпити на полицията и прокуратурата. Сака с багажа и парите, които е носел със себе си 36 годишния Илими Караиминов от Ваклиново не са намерени от разследващите.

 

Таблоид

Шокираща гледка смрази село в Югозапада! Труп на 38- годишен в центъра на селото…

Published

on

Шокираща гледка на разсъмване смрази петричкото село Митино. На дърво в центъра е видян трупът на 38 годишен мъж. Младият мъж увиснал на
собственоръчно направено бесило.

Незабавно е извикан екип на полиция и спешен център, направен е оглед. Следи от насилие не са открити.

Според запознати се касае за самоубийство след тежка депресия.

Continue Reading

Таблоид

Нинова: Мерките на управляващите са непоследователни, хаотични, непредвидими

Published

on

„Не може един достоен народ да продължава да търпи това. Ние имаме достойнство на българи, трудолюбие, чест, знание. Не можем да позволим повече този човек, този начин на управление да съсипват държавата“, това обобщение за ситуацията сега и времето назад, доминирано от Борисов и ГЕРБ, направи лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова в ефира на БСТВ

Нинова се обърна към сънародниците си: „Самочувствие, достойнство, реакция – за това ви призовавам. Всичко зависи от нас. Зависи в деня на изборите. Начинът да се промени това, което се случва, да тръгнат нещата нагоре е висока избирателна активност. Избирайте и гласувайте за когото пожелаете. Не бъдете пасивни“.

Тя отново критикува мнозинството на власт: „Мерките на управляващите са непоследователни, хаотични, непредвидими. Не могат да управляват кризата, по три пъти на ден променят наредби. Това е големият проблем, защото води до липса на доверие в управлението, което кара хората да не вярват в мерките“.

Общините от години наред се натоварват с все повече задължения, държавата им ги прехвърля, а сега в кризата, това е много тежък удар срещу тях, е наблюдението на БСП, изразено от председателя Корнелия Нинова.

„Ние предложихме финансов пакет за помощ на общините отново. Дългосрочното решение е да им се преотстъпи част от данъка, който събират от данъците върху физическите лица“, конкретизира лидерът на левицата.

По повод на Бюджет 2021 Нинова коментира: „Днес направихме анализ и равносметка на случилото се. Направили сме 204 алтернативни предложения в бюджета на правителството. 24 в бюджета на НЗОК, 42 в бюджета на ДОО, 138 предложения в държавния бюджет. Ние четвърта година предлагаме алтернативен бюджет. Преди това не е имало такава практика. Тези числа показват, че имаме готовност и знаем какво искаме и как да го направим конкретно. Сигурно сме единствената държава в Европа, в която при обсъждане на бюджета правителството го няма. Председателят на бюджетната комисия не казва нито дума по бюджета, министъра на финансите – също.

По бюджета на здравната каса имаме 7 изказвания , ДОО – 24 срещу 0 на управляващите. 51 срещу 2 изказвания при големия бюджет. Общо 82 изказвания от нашата парламентарна група. Държавнически, с грижа за хората. Те имаха само 2 изказвания. Правителството искаше само формално да има бюджет, да претупат процедурата. Не бяха убедени в това, което предлагат, защото никой не излезе да го защити. Неадекватен бюджет предложиха, с оглед на обявеното затваряне на държавата и новите икономически мерки, които правителството иска да въведе“, позова се на строгата статистика Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че с депутатите-доброволци ще се опитат да покрият цялата страна и им благодари. Нинова обърна внимание, че пари в бюджета се намират, но най-вече хора липсват – хора в болниците, в отделенията.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al