„Спортика“ потвърди участие в шампионата

спортика

Благоевградският женски футболен отбор „Спортика“ потвърди участие в новия футболен шампионат. 9 отбора са направили заявка и ще участват в новия шампионат. Жребият за новото първенство ще бъде теглен в петък по обяд в БФС.

„Спортика“ реално вече води тренировъчен процес, а две от националните състезателки играят под наем в други отбори в Шампионската лига. Евдокия Попадинова играе за НСА, а Кристина Петрунова за финландския шампион „Парну“. Още преди да бъде изготвена програмата в петък, благоевградският отбор е поискал от БФС по възможност домакинските мачове на клуба да се разминават с тези на „Пирин“ Благоевград, за да може и женският отбор да играе на стадион „Христо Ботев“.

В последния шампионат момичетата от Благоевград завършиха на трето място и играха финал за Купата на България срещу НСА в Перник, където загубиха с 1:4 не без помощта на съдията. През тази година самото първенство обещава да бъде по-силно, тъй като, освен фаворитите НСА и „ЛП Суперспорт“, сериозни амбиции афишира и софийският „Олимпия“, който вчера назначи за треньор Красимир Мечев. Опитният специалист водеше през миналата година „Любимец“ в „А“ група при мъжете. Той също така е известен и като бивш съпруг на фолкпевицата Малина.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене