Нови 6 улици в Благоевград са преасфалтирани, до края на седмицата полагат маркировка

благоевград

Ремонтът на още 6 улици в община Благоевград приключи. До края на седмицата ще бъде положена и хоризонталната маркировка на всяка от тях. Нов асфалт получиха ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Битоля“, ул. „Освобождение“, ул. „Братя Миладинови“, както и главните улици в селата Покровник и Изгрев.

Значимостта на уличната мрежа, чийто ремонт попадна в инвестиционната програма на кмета Камбитов, се определя не само от хилядите граждани, които живеят в съответните райони, но и от факта, че на някои от тях са разположени важни публични сгради и институции. Пример за това са разположените в района на ул. „Братя Миладинови“ Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград АД и Дом за деца лишени от родителски грижи „Св. Николай Мирликийски – Чудотворец“, достъпът до които е улеснен значително след направеното обновление.

Мащабните ремонти дейности се финансират от общинския бюджет, като през следващите месеци ще бъдат завършени още 5 улици в селата Бело поле, Церово и Рилци. Изцяло ще бъдат ремонтирани ул. „Черковна” в с. Бело поле, ул. „8-ми март” в с. Церово, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Цар Иван-Асен” и ул. „Антим I” в с. Рилци. Предвидено е обновление и на тротоара по ул. „Васил Левски” в с. Рилци.

Дейностите са част от цялостната програма на кмета Атанас Камбитов за трайно подобряване на градската инфраструктура в Благоевград.

благоевград 1

благоевград 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене