Connect with us

ВИДЕО

Писателят Веселин Стаменов след като влезе в новините по Нова : Никога не съм бил част от кръга “Монтерей”!

Published

on

В репортаж по Нова телевизия, съобщаващ кончината на легендарния генерал Любен Гоцев, беше показана снимка на нашия колега Веселин Стаменов, в култовия ресторант “Монтерей”, по този повод той написа в социалната мрежа :
“Оказа се, че вчера съм влязъл в новините по Нова телевизия. В репортажа по повод кончината на генерал Любен Гоцев са публикували моя снимка в ресторант “Монтерей”, не защото съм част от този кръг, а защото съм един от малкото журналисти, допуснат там да направи репортаж. “
Наш репортер се свърза с господин Стаменов, който направи специален коментра за медията:
“Познавах покойния генерал Гоцев. С него ме запозна Виктор Вълков, който многократно ми даваше интервюта докато работех за наколко столични седмичника. Да, бил съм няколко пъти на така наречените “заседания” на кръга “Монтерей”. Освен Вълков и генерала, имах удоволствието да познавам и Борислав Дионисиев, който е български бизнесмен (търговия с горива, фармация, туризъм и др.), почетен консул на Република Малдиви в България. От тези хора научих мнотго и получавах ценна информация, добри аналазии и настина съвети близки до бащинските. След кат оса пуснали снимката ми с Виктор Вълков, в момент в който му вземам интервю, по новините на Нова, ми позвъниха много хора от цялата страна. Така поднесена снимката в упоменателен репортаж за покойния Гоцев, наистина изглежда, че аз си пия “турската ракия” , която там е на рочит с тези хора. Но не е така. Аз бях един от малкото допуснати журнаисти там. Това е истината. “коментира Стаменов излезлия репортаж специално за Топ Преса..

ВИДЕО

Почти всички партии опитаха да купуват вот, обяви служебният премиер

Published

on

Уронването на престижа на институцията е достатъчен аргумент за отстраняване на главния прокурор, смята Стефан Янев

Почти всички партии са се опитали да купуват гласове за парламентарния вот на 11 юли. Това обяви служебният премиер Стефан Янев в предаването “120 минути” по bTV.

Той обаче не пожела да коментира защо служебният вътрешен министър Бойко Рашков посочи само ГЕРБ в седмицата преди изборите. Според Янев служебният кабинет се е справил добре с организацията на предсрочния вот и отдава критиките на политическото говорене в предизборна обстановка.

“И с действията си, и с поведението си сме показали, че действаме надпартийно, в рамките на закона. В този смисъл, ако приемем, че има обвинение за работата на отделните министри, че те са действали пристрастно в полза или против някоя партия, аз го отдавам на нормалното политическо говорене в предизборна обстановка”, посочи министър-председателят.

Той заяви, че работата на МВР е била съсредоточена в предотвратяването на практики, свързани с търговията на гласове: “Органите на МВР показаха една фокусирана работа, дисциплина и действие в рамките на закона.” И добави:

“Най-интересният момент е какво е състоянието на държавата след изборите – каква е обстановката. Мнозинството от българските граждани не отидоха до урните, защото партиите трябва да намерят начин техните послания да стигат до гражданите. За съжаление, аз не видях да се случи този диалог. Напротив, резултатът, че голяма част от гражданите не отидоха до урните, най-вероятно се дължи точно на това.”

Служебният премиер заяви, че оценка за работата на главния прокурор Иван Гешев са я дали хората миналата година по време на протестите. По думите му тяхната оценка не е променена:

“Хората искат оставката му, хората искат поведение на прокуратурата по начин, по който да бъде възстановена справедливостта в държавата. В това отношение, с действията си като ръководител на прокуратурата г-н Гешев за една година не показа различен тип поведение. В мотивите на министър Рашков, представени на министър Стоилов, има достатъчно данни, без да съм юрист – дават основание да се търси такъв вид поведение.”

Янев посочи, че в момента Висшият съдебен съвет е на ход да прецени дали аргументите имат правна тежест.

“Уронването на престижа на българската прокуратура е сериозен аргумент. Предполагам, че ВСС ще се произнесе. За мен е важно това да се случи в рамките на установените правила и рамките на закона”, допълни служебният премиер.

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО / Пресконференция на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС), град Разлог

Published

on

Конференцията се провежда в рамките на проект „Визуална комуникация и идентичност“ (ВИК),който се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.По време на конференцията ще бъдат представени постигнатите резултати по проекта към настоящия момент.

Ще бъде представен и анализ на нуждите на работещите в НПО сектора, който беше изготвен на база на попълнени въпросници от активно работещи НПО организации.

По време на изпълнението на проекта бяха проведени четири физически информационни срещи в различни градове на Българияи 2 онлайн информационни срещи. Бяха проведени две петдневни обучения на теми Основи и същност в дизайн комуникацията“, лектор Ивайло Гогов и „Дигитален маркетинг на НПО“, лектор Жюстин Томс.

Един от важните продукти на проекта е Анализът на нуждите на гражданските организации в сферата на визуалната идентичност и комуникация,изготвен на базата на 202 попълнение анкетни карти. Анализът идентифицира и дава оценка на нуждите на активните граждански организации в България, свързани с визуалната идентичност и комуникация. Под нуждите на гражданските организации се визират липсващите или недостатъчни компетенции на работещите в гражданския сектор, които биха им позволили да представят постигнатите от тях резултати по модерен, атрактивен и разпознаваем от широката общественост начин. В рамките на проекта беше създадена и онлайн платформа, на която можете да намерите всички за проекта: https://vic.ngo/

До края на проекта предстои да бъде проведено още едно обучение, което ще има за цел да даде знания и инструменти за изготвяне на кратко видео на активните НПО организации. Екипът на проекта и гостуващи лектори ще проведат три еднодневни пътуващи семинари в градовете Стара Загора (27.07.2021 г.), Трявна (28.07.2021г.) и Пловдив (29.07.2021г.). Финалното събитие на проекта ще бъде двудневен форум на НПО организациите, който ще се проведе в град София на следните дати 3 и 4 август.

Костадинка Тодорова (0898 522414)

Председател на сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ (МИС)

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО / Кметът Илко Стоянов отговаря на Байрактарски – Ще потече ли вода на чешмите в детските площадки след 8 години суша???

Published

on

Осма поредна година без вода на детските площадки в „Струмско“

Continue Reading

ВИДЕО

Първи заповеди на новия кмет на Благоевград Илко Стоянов!

Published

on

Стопира изплащане на обезщетения на тримата бивши зам.кметове, спира доживотното безплатно паркиране на бившите градоначалници, тръгват дисциплинарни производства…

Кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че е отменил заповедите за изплащане на 6 заплати на тримата бивши заместник кметове – Пролет Трифонова, Венелин Трошанов и Любен Милев.

На първата си пресконференция новоизбраният кмет на Благоевград съобщи още, че е стартирал дисциплинарни производства срещу секретаря на общината Мария Захова и шефа на правния отдел Станислава Иванова. По искане на съветника Кирил Илиев е отменил заповедта за доживотно безплатно паркиране в синя зона на всички бивши градоначалници. Това е направил в първвите 48 часа след стъпването си в длъжност.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО НА ТОП ПРЕСА!!!

ВИДЕО / Само за 48 часа: Илко Стоянов взе важни управленски решения

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ