Ранен от крадци мъж разказва за преживения ужас: Ако не се бях събудил, щяха да ме убият в леглото

Крадци са нахлули посред нощ в дома на 74-г. Малин Гущеров в дупнишкото с. Яхиново и го нападнали с нож. Той е потърсил лекарска помощ в Спешен център – Дупница в сряда около полунощ, имал е порезна рана от нож на едната ръка.

Репортер на “Струма” откри вчера 74-г. Малин  Гущеров в дома му в с. Яхиново.

Ето какво разказа той: “Събудих се около 23,40 ч. и тръгнах да излизам на двора. Кучето лаеше, реших да видя какво става. В антрето двама роми, които познавам отпреди два месеца, ме нападнаха. Единият крещеше на другия: “Стовари го на земята”. Не се дадох, и аз се отбранявах. В един момент единият извади нож и се опита да ме рани с него. Докато се отбранявах, той ме поряза по едната ръка. Ако не се бях събудил, щяха да ме убият в леглото, както спя. Те са обходили целия двор, отмъкнали са една тонколона. Счупили стъклото на вратата и я отворили. Като ме нападнаха, аз започнах да викам за помощ и те избягаха. Живеем сами със съпругата ми. На 74 г. съм и да ме нападнат в дома ми посред нощ! Какви времена дойдоха”, разказа през сълзи М. Гущеров, все още в шок от инцидента.

Той се запознал с двамата роми преди около 2 м., когато продал коня си за 520 лв. В същия ден двамата пристигнали в дома му, уж да купят коня. Поканил ги на по чаша в двора и им казал, че същия ден е продал коня. Докато той влизал в къщата да им донесе мезета и ракия, двамата роми, които се представили , че са от с. Ральово, Самоковско, му взели телефона от масата и изпратили на някого ваучер за 30 лв. Неусетно успели да задигнат и парите от продажбата на коня, които били в джоба на Малин Гущеров. Като си отишли, стопанинът разбрал, че е ограбен, и подал жалба в полицията. Двамата роми били издирени и се води следствие срещу тях. Сега, близо 2 м. след „гостуването” на двамата роми в дома му, е нападнат. За нападението е уведомена Районна прокуратура в Дупница.

Вчера се разбра и за друг случай на нападение. На улица в Дупница вечерта във вторник е нападната техническа секретарка в предприятие в града. Тя е с охлузни рани по главата и рамото.

 

Крадците счупили стъклото и отворили вратата

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене