Сами трябва да си решим проблемите, смята Андрей Ковачев

Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери евродепутатът

Европейският парламент прие резолюция за принципите на правовата държава. Какво означава това за страната ни?

„Важното е какво е позитивното за България. Позитивно е да има дебат за ефективна борба с корупцията, да има реформи, които да доведат до ефективни присъди, чувството за справедливост да бъде задоволено. Нашите проблеми трябва да ги решим в България. ЕС не е централизирана държава, която да казва кой да управлява и кой да си подаде оставката. Това се случва на демократични избори през март“, коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в „България сутрин“.

Докладът на Европейската комисия, който по думите му е критичен, но обективен, трябва да бъде изпълняван, категоричен е евродепутатът. Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери той и настоя, че България е сред страните, които подкрепят Многогодишната финансова рамка и Фондът за възстановяване да бъдат обвързани с оценката за върховенството на закона.

„Да се говори, че има риск за България, когато България сама иска да бъде оценявана и този критерий да бъде включен във финансовите инструменти на ЕС, не виждам никакъв смисъл“, заяви Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е на мнение, че не сме „ранени“ по отношение на нашата легитимност, въпреки желанието на социалистите да покажат, че има проблем в ЕНП и България да бъде прикачена към Полша и Унгария.

Красимир Ангелов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене