Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов: През новия мандат ще работим с четирима зам.- кметове

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов обяви, че през новия мандат, Общината ще работи с четирима заместник- кметове. На пресконференция днес, той уточни, че предстои структурата да бъде променена, като освен утвърдените вече три позиции, се очаква да бъде разкрита още една. Освен заместник-кмет по европейските проекти и програми, заместник-кмет по хуманитарните дейности, заместник-кмет по строителството, вече ще има и такъв, който ще отговаря за финансовата политика в общината. „Отчели сме грешките в организационен план в администрацията, затова смятам, че е важно да имаме още един заместник- кмет, който да отговаря изцяло за финансовата част. Това е резонно с оглед на стойностите на проектите, които защитаваме. Всички те минават през съответните процедури и изискват административен капацитет, което означава, че ще има привличане на кадри за определени позиции. Имам кандидатите и зная и техните имена.

Kambitov-BL-2Те ще станат ясни, когато сме готови с цялата структура”, каза д-р Атанас Камбитов. Във връзка със средствата, които предстои да влязат в икономиката на Благоевград, той поясни, че до 2018 година, Общината има защитени проекти на стойност 176 млн. лева, а до 2020 година те ще бъдат над 480 млн. лева. „Това е огромен финансов ресурс, който смея да твърдя, че ще преобрази нашия град и ще го превърне в такъв, какъвто искаме всички да бъде- саниран, модерен, като фокусът ще бъде и в привличане на инвестиции. Имаме ясна визия как да постигнем всичко това, имаме оперативни програми и финансови инструменти, които да спомогнат за реализирането им. В напълно работен режим сме”, каза още д-р Камбитов. По време на срещата стана ясно, че до дни ще бъдат открити новият плувен басейн в квартал „Еленово”, както и блок „Лира” и блок 55 ж.к. „Запад”, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Той поясни, че обектите ще бъдат открити в присъствието на премиера Бойко Борисов.

В срещата, която се състоя в сградата на Община Благоевград, взеха участие кметът на Сандански Кирил Котев, кметът на Петрич Димитър Бръчков, кметът на Банско Георги Икономов, както и народните представители Димитър Танев и Даниела Савеклиева. „В Благоевград д-р Атанас Камбитов спечели убедително още на първи тур с 58.03%. Кметовете на ГЕРБ управляват отговорно, с ясната визия за това, което предстои, с най- добрата усвояемост на европейски средства, с много завършени проекти, някои от тях са в процес на реализация, а други предстоят. Тук е мястото да благодаря на нашите досегашни и настоящи кметове – д-р Атанас Камбитов, инж. Красимир Герчев и Георги Икономов, защото примера, който те дадоха за четирите години управление на общините, беше изключително високо оценен. Това също спомогна и за победите в Сандански, Петрич, както и в малките населени места”, каза по време на срещата депутатът Даниела Савеклиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене