Примата на неврокопския тенис Мария Самандова стана рекламно лице на специални спортни дрехи!

BIDI BADU е една от интересните спортни марки, които стоят встрани от мейнстрима, но не остават незабелязани.

Докато останалите брандове снимат новите екипи на тенискортове, BIDI BADU избира да се забавлява в Кения, Банкок и други съвсем не тенис дестинации. Докато всички снимат през деня, BIDI BADU, избира нощта, за да презентира новите си екипи: теренът се превръща в дансинг, а спортът в забавление.

Но нека започнем историята от самото начало. BIDI BADU е спортна марка, но различна, и това не е случайно. Инспирирана е от африканската култура и светоглед – особено онази по-лежерната част. Логото напомня на африкански медальон, който бихте носили на кожена каишка цяло лято.

Пъстри дрехи, ярки цветове, смели комбинации, BIDI BADU са екипировка, която забелязвате отдалеч. Те не се целят в топ пърформъри, както направиха Uniqlo с Роджър Федерер или както са Nike с цялата плеада от звезди, защото това са дрехи не просто за тенис, но за радостта от тениса. Няма да намерите и колекция в бяло за Wimbledon.

DSC_1038

BIDI BADU са за вечните приключенци, за онези, които искат цяла година да е лято и гонят вятъра и вълните.

Идеята за марката BIDI BADU се ражда в една нощ през 2015 година в BIDI BADU Bar в Укунда, Кения. Казват, че това е най-доброто място, ако искаш да гледаш Индийския океан и да опиташ автентична храна. Само не бъдете придирчиви за обслужването, въпреки че вероятността да ви сервира собственикът е голяма. На африкански BIDI BADU е нещо като “абракадабра”. Магия.

По време на US Оpen се изговори много за трите майки – Серина Уилямс, Цветана Пиронкова и Вика Азаренка, но като че ли една майка остана на по-заден план – Вера Звонарьова, която през 2016-та роди дъщеря си Евелина. Тя е едно от лицата на BIDI BADU. Заедно с Лаура Зийгемунд, тази година Звонарьова вдигна титлата при двойките, което за  рускинята е втори триумф в Ню Йорк. През 2006 тя спечели първото място заедно с Натали Деши от Франция. Същият тандем играе и на Ролан Гарос.

DSC_1065

“Много кенийци живеят за момента, без да правят големи планове. Нашите дрехи трябва да носят това безгрижие”, казва Кристиан Корте, който се занимава с маркетинга на марката, пред най-голямото тенис списание в света Tennis Magazine. Екипът на списанието пътува заедно с BIDI BADU до Кения – там, откъдето започва приключението.

BIDI BADU бързо се налага в немскоговорящия свят и дори облича отбора на Австрия за Купа „Дейвис“. Отскоро марката вече се продава и в България от SAT Sport – вносител на топките RS.

Треньорът Мария Самандова която е родом от Гоце Делчев, е едно от лицата на BIDI BADU. “За нас е важно хората да отговарят на философията на BIDI BADU и да излъчват този позитивизъм на корта и в живота”, казва Станислав Андреев, който се занимава с развитието на бранда в България. “Успехите са важни, но удоволствието от играта е най-ценното нещо”.

Освен за тенис на корт, BIDI BADU е най-естествен партньор и за всички, които играят падъл или така популярния напоследък плажен тенис. Все пак идеята BIDI BADU се ражда на пясъка и на фона на шума от океана.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене