Поздрав от Стефан Апостолов – Народен представител от 44-то Народно събрание по случай Международния ден на учителя – 5 октомври!

Уважаеми учители,

От зората на човечеството тези, които владеят силата на знанието, биват почитани с най-голямо уважение и преклонение пред тяхната кауза – да даряват непросветените с огъня на познанието.

Учителят заема основна роля в изграждането на обществото. От праисторията, през античността и средновековието до наши дни дължим всички наши знания на тази избрана част от общността ни. Стоицизмът и преследването на идеали е причината 5 октомври да бъде обявен като Международен ден на учителя.

В преломното време, в което живеем, ролята и мястото на учителите, добили това качество по призвание, са значими и достойни за уважение. Търсейки своя образ в новите измерения на разкрепостяване на духа, на намиране на истински непреходните духовни, морални, естетически и научни стойности, обществото иска да чувства стабилността, ерудицията и духовната сила на учителството. Иска поетият път да бъде осветен от онези любородни искри на знанието и духовността, които идват още от първоучителите и техните ученици, носени и предавани във времето от поколения български учители.

Ние, като приемащи искрицата на знанието, която поражда прогреса на обществото, се гордеем, че днес можем за пореден път да благодарим на всеки един учител, предал ни знания, морални норми, формирал ни като пълноправни личности и граждани на Република България.

Уважаеми учители,

поздравявам Ви с Международния ден на учителя – 5 октомври! Пожелавам Ви здраве, сили и вдъхновение, успехи и удовлетворение от работата с децата и учениците!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Стефан Апостолов 

Народен представител от 44-то Народно събрание

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене