Захлаждане с 20 градуса в средата на седмицата

От утре температурите тръгват надолу.

През нощта облачността ще бъде значителна. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има на места , но те няма да бъдат значителни.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 15 до 20 градуса – това са стойности, по-характерни за най-топлите летни дни, не и за октомври.

През деня от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух и утре максималните стойности ще бъдат в доста широк интервал: от около 20 градуса на северозапад до все още около 33 в югоизточните райони.

Облачността ще бъде значителна, а слаб дъжд ще превали  главно над западните и северни райони. Валежите няма да бъдат значителни.

В сряда през деня отново в северозападната половина на страната ще превали дъжд, а температурите ще останат с подобно разпределение – от около 20 на северозапад до 33 в Югоизточна България.

В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно. Студеният въздух ще обхване цялата страна и ще бъде значително по-хладно.  През нощта и сутринта ще превалява в цялата страна, а около обяд валежите от запад постепенно ще спират.

Дневните температури ще бъдат с над 15 градуса по-ниски от тези в началото на седмицата и ще са в интервала от 13 до 19 градуса. Ще духа умерен, в Тракия и Дунавската равнина – временно силен северозападен вятър.

В петък вятърът ще отслабне и постепенно ще стихва. минималните температури ще са от 5 до 10 градуса, на места на изток до около 13. По високите западни полета ще са малко по-ниски и там не е напълно изключено да се образуват слаби слани.

През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а температурите ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Без съществена промяна на времето ще остане през почивните дни. Ще бъде слънчево, с висока облачност в събота. Почти тихо или със слаб вятър от изток.

Сутрин ще бъде хладно, с температури от 5 до 10 градуса в повечето места, но по всоките полета и котловини, както и в най-ниските части на низините не са изключени малко по-ниски стойности и слаби слани.

Около водните басейни сутрин ще има краткотрайни мъгли.

Дневните температури ще останат от около 18 до 23 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене