Почетен знак за заслуги към община Благоевград получиха бивши кметове

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов връчи почетен знак за заслуги към общината на бившите кметове на Благоевград Лазар Причкапов и инж. Захари Донев. Плакети имаше и за Костадин Паскалев, Елиана Масева и Атанас Камбитов, които обаче не присъстваха на тържествената сесия на ОбС-Благоевград.

Най- изненадващо бе отсъствието на Атанас Камбитов, който бе в Благоевград и участва в честванията, поднасяйки цветя на паметниците на Гоце Делчев и на Македоно-Одринското опълчение. Всчики очакваха, че той ще се включи като специален гост и в тържествената сесия, където да получи почетен знак за заслуги към общината, но това не се случи, въпреки официалната покана от кмета инж. Р. Томов.

По време на сесията, специална грамота получи и  д-р Янакиев – за принос в областта на здравеопазването, тя бе връчена от зам.кмета Василиса Павлова.

Председателят на ОбС А. Тодоров удостои посмъртно със званието “Почетен гражданин” на Благоевград доц. Ат. Дафинов. Отличието бе връчено на брат му Георги Кехайов.

Връчени бяха и стипендиите „5 октомври”, които се присъждат на деца с изявени дарби и отличия от различни национални олимпиади и състезания. Тя се дава в продължение на 12 месеца и е на стойност 100 лв. месечно.

Стипендия получиха: Денислав Койков, ученик в СУ „Св. Климент Охридски” – Благоевград, Владислав Цветков, ученик в Професионална гимназия по икономика – Благоевград, Стефани Василева, ученичка в Национална хуманитарна гимназия и Калина Захариева, също ученичка в Национална хуманитарна гимназия, Николай Ангелов, ученик в ОУ „Христо Ботев”, Димитър Лазаров, ученик в Професионална математическа гимназия, Антонио Георгиев, ученик в Професионална математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов”, Александра Механджийска, ученичка в Национална хуманитарна гимназия – Благоевград, Петя Стойчева, ученичка в 5 СУ „Георги Измирлиев” – Благоевград, Боян Георгиев, ученик в 5 СУ „Георги Измирлиев” – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене