Уволнената директорка на разложка гимназия назначена шеф на „Образование” в община Благоевград

Бившата директорка на Разложката професионална гимназия Галина Адамова стана ръководител на направление „Образование” в община Благоевград. „Струма” съобщи за готвената рокада още в началото на месец септември. Тогава зам. кметът по културата и хуманитарните дейности Василиса Павлова коментира, че назначението все още не е факт, но ако постъпи на работа, Адамова ще бъде експерт и ще отговаря за европейските програми и проекти в сектора.

Уволнената директорка на разложка гимназия назначена шеф на „Образование” в община Благоевград

Сега, месец по-късно, Г. Адамова вече е част от екипа на кмета инж. Румен Томов, но на шефския пост – ръководител на направление „Образование” и ще отговаря за тежкия ресор, включващ работа и комуникация със 17-те училища, 13-те детски градини на територията на община Благоевград. Така бившата директорка наследява на поста Симона Митова, която беше шеф на направление „Образование”, но служебните й правоотношения бяха прекратени през месец февруари с мотив съкращаване на длъжността. Преди дни С. Митова загуби делото за уволнение  и сега дойде новината, че звеното има нов ръководител.

Самата Г. Адамова е била учител по немски в Езиковата гимназия, впоследствие оглави Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев” /тогава Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии/. В края на 2017 г. заради констатирани множество пропуски и нарушения в организационната и контролната дейност бе уволена със заповед на началника на РУО Ивайло Златанов, а впоследствие загуби делото за уволнение и на трите инстанции. След като работи в централата на немска търговска верига в София, Г. Адамова реши да се завърне в системата на образованието. През месец юли тя  участва в конкурса за длъжността „Старши експерт по чужд и по майчин език” в Регионалното управление на образованието в Благоевград, но нито един от явилите се тогава кандидати не бе класиран. Ексдиректорката се впусна и в „битката” за шефския пост на бившето си училище – разложката гимназия, но конкурсът за титуляр на поста спечели досегашният временно изпълняващ длъжността Васка Пенева. Ден преди да бъде назначена – на 1 октомври, Г. Адамова отново се яви на конкурс за старши експерт по чужд език в РУО, като окончателните резултати и протоколи ще бъдат обявени другата седмица.

А иначе вчерашният първи работен ден на Г. Адамова катошеф на „Образование” в община Благоевград, съвпадна с рождения й ден.в.Струма снимка:Инфомрежа

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене