Времето днес – 3 октомври (събота): Ще бъде слънчево и топло

Времето днес ще е предимно слънчево. Сутринта се очаква в низините и котловините да има ниска облачност или мъгла, а по обяд може да се появи разпокъсана облачност. Ще духа умерен южен вятър.
 
Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в София около 25. Това съобщиха от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 29 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен южен вятър, след обяд югоизточен. Максималните температури на въздуха ще са 24-27 градуса, а на морската вода 22-23.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Ще духа умерен югозападен вятър, а по най-високите части на Рила и Пирин временно силен вятър. Очаква се максималните температури на 1200 метра да са около 21 градуса, а на 2000 метра – около 14.

В неделя и понеделник вятър от южна четвърт ще се усили, а температурите ще се повишат чувствително. В понеделник в цялата страна максималните ще са близки до 30°, а в районите, чувствителни на южен вятър, ще достигат до 35°. Ще има разкъсана висока и средна облачност, над Западна България предимно значителна, на отделни места в северозападните райони са възможни слаби превалявания. Във вторник от северозапад ще прониква сравнително хладен въздух. По-значителна облачност и по-голяма вероятност за валежи има в западната половина от страната.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене