Проверяват къде се губи минералната вода на Добринище

Специална комисия ще провери как се ползва минералната вода в град Добринище и няма ли нерегламентирани включвания в мрежата. Това решение взе вчера на своята сесия Общинският съвет в Банско. От няколко месеца има сигнали, че живителната течност се губи и често в минералната баня на курорта водата не достига. Къпалнята се посещава не само от местни хора, но и от жители на съседни общини заради минералната вода.

„Обществената баня има и социална функция. Не можем да допуснем там да няма вода. Явно някъде има проблеми, най-големите ни съмнения са за незаконно ползване на този ценен природен ресурс. Затова избрахме временна петчленна комисия, която да провери за правомерното ползване на термалната вода. На базата на резултатите ще поискаме експерти да обследват цялото трасе”, коментира председателят на местния парламент в Банско – Димитър Русков.

Той уточни, че в курорта Добринище, където туристите идват най-вече заради минералната вода, има не повече от десет ползватели на живителната течност. На всички законни обекти има монтирани измервателни устройства. Затова най-вероятно става въпрос за нерегламентирано ползване на термалната вода. Това пък намалява дебита на тези, които си плащат за тази услуга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене