Connect with us

Политика

Кр. Вълчев: Без грипни ваканции, при бум на заразени ще се учи в електронна среда (ВИДЕО)

Published

on

„Сбъдват се по-скоро негативните сценарии с коронавируса. В началото очаквахме той да остане в Китай, след това да остане в Италия, да бъде кратък, лятото да изчезне. Нищо от това не се случи. Далеч по-трудно може би ще бъде следващите месеци, когато ще застудее времето и ще има и грипни вируси”. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Диана Найденова в „Карай Направо” по NOVA.

По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой заразени. „Ако имаме бум на заразени в област или община, ще се минава изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, заяви Вълчев.

По-думите му вече няма да има грипна ваканция, а ще се учи дистанционно.

Що се отнася до носенето на маски в училище той припомни, че общото правило в момента е, че те са задължителни на закритите места.

„Имахме множество варианти да изберем. Основните бяха два – или паралелките да се разредят, или този, който избрахме – да има невзаимодействие на паралелките. Не можем да накараме децата да стоят целодневно в час с маските. Затова избрахме моделът на невзаимодействие на паралелките. Когато има заразено дете, се карантинира цялата паралелка”, каза образователният министър.

 

https://www.vbox7.com/play:4a109b52e1

dariknews.bg

 

Новини

Отварят дежурна група в Дупница за децата на медиците

Published

on

Дежурна група ще бъде сформирана в една от детските градини в Дупница само за медиците на първа линия, реши кметът на община Дупница инж.Методи Чимев. Обособеното детско заведение е „Калина“, където децата на работещите на първа линия ще могат да посещават. „Решението ми е продиктувано от затварянето на детските заведения. Това би създало сериозен проблем най-вече на работещите на първа линия медици и персонал в тази обстановка. Още повече, не е тайна, че проблемът с медицинския персонал е проблем не само в Дупница, но и в цялата страна и в този момент нямаме право да се лишаваме като общество и от един медик. Като общество сме длъжни да дадем сигурност на медиците и работещите на първа линия, за да си вършат работата. Разбирам отлично, че затварянето на детските градини ще създаден затруднения на много семейства, но на този етап сме длъжни да се погрижим първо за медиците ни“, заяви инж.Чимев.

Записванията са днес и утре на тел. 0889409905
С решение на кмета остава да функционира и Дневния център за деца с увреждания, който се намира в ДГ „Калина“.

Continue Reading

Новини

Благоевградчани ще чакат в топла зала за PCR направление

Published

on

Зала „Яворов” да се ползва от чакащите на огромните опашки за PCR направление пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Това предложение направи на днешната сесия общинският съветник Павлин Янкулски. Според него тази стъпка е наложителна, защото всяка сутрин болни хора се редят отвън и мръзнат с часове.

„Грехота е към тези хора, можем да направим организация да се ползва зала „Яворов”, която е съвсем близо до РЗИ. По този начин ще предотвратим възможността някои от чакащите на опашката допълнително да се разболеят, защото температурите сутрин са много ниски. Обсъдил съм идеята с колегите в РЗИ, които са съгласни”, аргументира се местният парламентарист. Той очаква бързо съдействие от ръководството на община Благоевград за реализиране на идеята и още от началото на следващата седмица залата да бъде отворена за хората, които чакат за PCR направление.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al