Съдът остави в ареста разследващия полицай Розалина Кьосева

Разследващата полицайка Розалина Кьосева остава в ареста. Това реши  районният съдия Владимир Пензов. Делото се гледа в продължение на повече от пет часа този следобед при закрити врати, с двама прокурори – административният ръководител на Районната проуратура – Благоевград Борислав Ковачки и Елица Калпачка. Припомняме, че разследващият полицай в Първо районно управление в Благоевград Розалина Кьосева е обвинена в общо 4 престъпления. Първоначалното престъпление, за което и първоначално е образувано разследването, е престъпление против правосъдието. Второто престъпление е установено в хода на събирането на доказателства, това е документно престъпление. Има доказателства и за престъпление по служба, което се състои най-общо в споделяне на информация, която представлява служебна тайна, с лица, които не би следвало да имат такава информация, както и доказателства за извършено престъпление лично укривателство.

Първоначално Кьосева е задържана за това, че е предоставяла информация, която представлява служебна тайна, на затворник. Полицайката не е вършила престъплението заради користни цели, а от любов. Кьосева дори била „на минус“ от „връзката си“ със затворника – изтеглила потребителски кредит в размер на 25 000 лв. и му предоставила парите, за да оперира с тях.

Освен това, Кьосева съобщила на криминално проявения, който към онзи момент не е бил в затвора, че за него има издадена Европейска заповед за арест от Гърция, също така е направила всичко възможно по силите си, за да предотврати задържането му.

„Включително му е носила храна на адреса, където се е крил”, съобщи на брифинг вчера районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Първоначално криминално проявеният й приятел е бил в Централния софийски затвор. Кьосева му помагала и там – събирала информация за семействата на надзирателите и магистратите и му я предоставяла, за да ги заплашва. Това е и причината, поради която той е преместен в затвора в Бобов дол.

Розалина Кьосева бе задържана при зрелищна акция в ОД на МВР – Благоевград завчера по обяд. Малко след това служители на „Вътрешна сигурност“ и прокуратурата обискираха дома на бащата на Розалина – полицейския шеф в Благоевград Георги Кьосев. При обиска в апартамента в жк „Еленово“ е открит телефонът, посредством който Кьосева е комуникирала със затворник. В килията му в Бобовдолския затвор е открит и друг мобилен апарат, чрез който е осъществявана връзката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене