Connect with us

Uncategorized

Скандал на седмицата! Изгоненият позорно от Г.Делчев екс шеф на болницата Владислав Улевинов с гнусна медийна атака срещу медиците и лечебното заведение в града! Опита се и на нас да поръча пасквила си!

Published

on

Болницата в град Гоце Делчев не е пред фалит! Благодарение на правилната политика и големите дарители на фона на здравнака криза предизвиката от пандемията Ковид 19, МБАЛ “Иван Скендеров” стои стабилно. 

В гнусна медийна атака разпространена до няколко медии, в това число и Топ Преса бившият управлител на болницата на град Гоце Делчев – Владислав Улевинов, се опитва да опозори името на местната власт и медицинския и управлечнески парсонал на лечебното заведение в Гоце Делчев заради факта, че той бе изгонен позорно.

Пред широката общественост на страната, пред медии претендиращи че са отговорни, Улевинов писал донос и се опитва да внуши, че жителите на четирите общини Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, които ползват услугите на МБАЛ “Иван Скендеров” ще останат без адекватна медицинска грижа заради финансови проблеми. Това са долни лъжи. От къде го знаем ли? Ами днес наш редактор имаше телефонен разговор със самия Улевинов, който воден от това, че с медията ни имаше добър диалог  по време на управлението му, се опита да ни “поръча” да “вземем” статия от национална медия и да я публикуваме при нас.

Впъросната статия “разкрива”, точно това, че след като си тръгнал Улевинов като управител, болницата тръгнала “надолу”, че била изправена пред фалит, а вина за това имали местната власт и “старите” доктори, които по думите на “Улевинов” “окупирали болницата” и държали в зависимост местнана власт.

Абсолютна лъжа! В доноса си Улевинов, също така твърди, че в бълницата нямало млади доктори защото я управлявали старите пенсионери. Това също се оказава нъплно неверно, защото само за последните няколко седмици в лечебното заведение има новоназначени четирима млади и надеждни медици и още медицински перносал. От понеделник ще дойдат и още специалисти, увери ни лично новият управител на болницата – д-р Филибев. Разбира се заради особената обстановка, персоналът определено не  е достатъчен, но лъжата на Улевинов е очевадна.

Какъв човек трябва да бъдеш? Какъв доктор трябва да си, за да си позволиш да петниш името на хора, които ежедневно се борят за здравето на жителите на три общини, питаме ние от Топ Преса? Само преди дни Гоце Делчев изпрати в последния си земен път, доктор Милан Първанов, който си отиде, борейки се до последен дъх за здравето и живота на своите пациенти от МБАЛ “Иван Скендеров”. Човекът който въпреки ВЪЗРАСТТА си, въпреки това, че беше уязвим от заразада КОВИД – 19, до последно беше на първа линия в името на своите пациенти и за съжаление беше покосен от болестта.

В пасквила си Улевинов ползва смъртта му като “бухалка” за лично разправяне с тези които му казаха в очите – “Влади си си некомпетентен, ти не можеш да се справиш! Напусни!” Това не е човешко! Това е мерзко поведение, доктор Улевинов, ако изобщо можем да те наречем доктор…

В “статията” си Улевинов лансира обществени поръчки, финансови потоци, проверени предгодините от десетки институци и инстанции, останали без уважение, защото са проведени прозрачно и съгласно българското законодателство.

И накрая по повод кризата в реанимацията на болницата в града, Топ Преса държи да оповести на широката си общественост, че тя е овладяна. Новото ръководство е намерило реаниматори, които ще поемат спешните случаи на лебечното завение. Уверението ни и лечно от новия управител доктор Филибев.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО! ИСТИНАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДОКТОР УЛЕВИНОВ! КАКВО НАСЛЕДСТВО ОСТАВИ И ЗАЩО И КЪДЕ СЕ ПРОВАЛИ! ТОП ПРЕСА – БЕЗПОЩАДНА КЪМ КОВАРНИТЕ И МРЪСНИ ИГРИ! 

ПОСЛЕПИС ПОСЛАНИЕ ЗА УЛЕВИНОВ –

Primum non nocere“ в превод от латински език означава: “Преди всичко не вреди“.

Това е основен принцип в медицинската професия, залегнал още в Хипократовата клетва.

 

 

коментара

Uncategorized

Добра новина! Днес се проведе първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ !

Published

on

Днес д-р Лъчезар Захариев се похвали с първата артроскопска операция на коляно извършена в МБАЛ „Иван Скендеров“ . Световна тенденция е операциите да бъдат извършвани с минимален травматизъм за пациента и бързо следоперативно възстановяване.

Отделението по Ортопедия и травматология предлага комплексно лечение при:
Спортни травми и увреждания
Инфекции на опорно-двигателния апарат
Фрактури
Костни деформитети
Ставни увреди (хрущялни дефекти, артроза и др.)
Освен консервативните методи за лечение и традиционните оперативни техники, в Ортопедичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ се практикува приоритетно артроскопска (безкръвна) хирургия. Този тип безкръвна хирургия е изключително ефективна както за диагностика, така и за лечение на ставните проблеми.
Артроскопски операции, извършвани в МБАЛ „Иван Скендеров“
На глезен
На коляно
На тазобедрена става
На лакет
На рамо
През последните няколко години фокусът в ортопедията се насочва към запазването на собствените стави, колкото е възможно по-дълго (вместо ендопротезиране). За тази цел се използват различни методи (хондропластика, остеотомии, хиалуронова киселина и др.).
Компютърно-асистирана хирургия:
Оперативно лечение на костни деформитети (вродени и придобити след лошо зараснали фрактури) чрез 3D компютърно моделиране;
Селективна остеоиндукция – иновативен хирургичен метод при асептични некрози и фрактури на тазобедрената става, чрез който е възможно да се избегне ендопротезирането на ставата.
МБАЛ „Иван Скендеров“ предлага още специализирана хирургия на ръката при: Щракащ пръст; артрит, Де Кервен; Тендовагинити; Дюпюитренова контрактура; Карпален канал; Кубитален канал; Епикондилити; периартрит на раменната става, Състояния/усложнения след фрактури на горен крайник; Увреждане на нерви и сухожилия – по спешност и за вторично възстановяване; Артроза на палеца; Ганглиони и кисти; Изтръпване на ръката; Вродени малформации на горните крайници при деца от раждането; Акушерска парализа.
На пациентите на МБАЛ „Иван Скендеров“ се осигурява най-модерното обезболяване и анестезия при оперативни намеси.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ осигурява двадесет и четири часа безотказна, висококачествена, специализирана, консултативна, амбулаторна и стационарна, планова и спешна медицинска дейност, извършвана от специалисти по Анестезиология и Интензивно лечение.
В МБАЛ „Иван Скендеров“ се прилагат всички съвременни видове упойки: обща интубационна (инхалационна), венозна (краткотрайна, продължителна), регионални упойки (епидурална, спинална) и обезболяване при раждане.
За периоперативно (по време и след операцията) обезболяване при големите операции, екип от анестезиолози извършват високо-технологични и безопасни за пациента ултразвуково навигирани периферни нервни блокади. Това осигурява продължително обезболяване в ранния следоперационен период, което е от съществено значение за заздравяване на раните, лек възстановителен процес и изобщо за комфорта на пациента. При необходимост това обезболяване може да се извърши и за доста продължително време чрез предварително поставен катетър за блокада през специално устройство, което оперираният носи известно време със себе си.
Отделението по Анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ разполага със съвременна апаратура, произведена от световно утвърдени компании, както и с едни от най-добрите специалисти в тази област. Всичко това Ви осигурява най-доброто и безопасно лечение при всяка манипулация и медицинска интервенция.

коментара

Continue Reading

Uncategorized

Ангел Кунчев пред Нова : Следващата стъпка е затварянето на нощните заведения!

Published

on

Това коментира Ангел Кунчев в сутрешния блок на Нова тв.

Не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я приеме.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има ковид отделение. Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени, каза Кунчев. Той лично не вярва във вноса на медицински персонал.

Кунчев исказа лично мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

В момента Европа е на върха на вълната, заяви той.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ