Connect with us

Таблоид

Директорът на ОД на МВР-Благоевград Дойчин Дойчинов ръководи лично акцията по издирване на изчезналото дете в Якоруда

Published

on

Започна масовото търсене на 2-годишното момче от Якоруда. Над 70 полицейски служители и жандармеристи, десетки доброволци, планински спасители и пожарникари са на място и издирват детето. Претърсва се всяка къща, всеки автомобил, всеки сантиментър около дома на Мехмед и близката гора. Търсенето е започнало от снощи, като в хода му са претърсвани адреси на близки, в това число и от Велинград. Към момента издирването е само на територията на Якоруда и областта, но ако се наложи детето ще бъде обявено за общонационално издирване.

Заради изчезналото дете е отложена насрочената за днес специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и всички полицейски сили са насочени към Якоруда. Очаква се на място да пристигнат полицаи от Областната дирекция на полицията. Но място е и лично директорът на ОД на МВР Дойчин Дойчинов, както и прокурор Мирослав Каназирев от Районна прокуратура – Разлог, които лично организират издирвателната акция.

2-годишният Мехмед изчезна мистериозно вчера, последно е забелязан около 17 часа от съседи на улицата пред дома му. Сигналът е подаден около 18 часа. Цяла нощ той е издирван и от близки на семейството, като са обходили голям периметър от близката гора.

Засега не се изключва нито една версия, каза комисар Дойчинов, включително и отвличане. Дойчинов призова гражданите да подават сигнали и да съдействат на полицията.в.Струма

Таблоид

Започна ремонтът на пътя от Рупите до античния град Хераклея Синтика

Published

on

Започна реконструкцията на пътя от с. Рупите за археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“.
Ремонтът се извършва със средства, определени с решение на Министерски съвет от 31 май 2019 г. Строителните дейности обхващат пътния участък от 2,4 км, започващ от отклонението за село Рупите до античния град.
Според предварителния проект се предвижда габарит на пътя в началото от 8 метра (малко след разклона за с. Рупите) – пътни платна по 3м. и банкети по 1 м. До самия терен, където се извършват археологическите разкопки, новият път ще бъде ограничен с бордюри и габарит на асфалта – 6 м. Ще бъде изградено и съоръжение, с което да се премести газопроводът, за да се изведе натоварването на пътя.
Инвестицията, която се прави за пътя до обект „Античен град Хераклея Синтика с прилежащи некрополи“ е в размер на 1,4 млн. лв. Извършени са всички съгласувателни процедури с РИОСВ и Министерство на културата преди началото на реконструкцията. Благоустрояването на пътя до този обект ще се отрази изключително благоприятно в туристическо отношение, тъй като през последните години се отчита голям интерес от български и чуждестранни туристи.
Предстои Община Петрич да реализира и своя проект „Реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика и прилежащи некрополи” по Оперативна Програма „Региони в растеж”. Проектът е свързан с разработването на цялостен интегриран туристически продукт с основен акцент – паметник на културата с национално значение и съпътстващи дейности по социализация на паметника, които да допринесат за социално-икономическото развитие на региона.

Continue Reading

Таблоид

Строгите мерки се върнаха! Поставиха КПП-та

Published

on

“Строгите мерки се върнаха на пазарите в страната. Екип на bTV отиде на Женския пазар в София, където има КПП-та. На тях служители контролират дали търговците и клиентите влизат в поставена правилно маска и връщат тези без предпазни средства. На територията на пазара движението е еднопосочно, следи се да няма струпвания на хора, обясни в ефира на Тази сутрин управителят Драгомир Димитров.

На входовете има и дезинфектанти. При всички положения контролът е пълен условията са според изискванията, обясни Димитров и призова хората да избягват да идват в пиковите часове, за да няма струпвания. Абсолютно няма да обслужваме клиенти без маски, коментира от своя страна търговец, който подготвя сергията си от сутринта.”

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ