Connect with us

Новини

Скръбна вест! Отиде си един от най – уважаваните доктори на Гоце Делчев – Милан Първанов!

Published

on

С дълбока скръб съобщаваме, че днес приключи земният път на един от най – уважаваните лекари на град Гоце Делчев- доктор Милан Първанов. 

Медикът се бореше със заразата – Covid -19 в столична клиника. Новината беше потвърдена, от негови колеги и приятели. Новината за кончината на доктор Първанов, потресе цял Гоце Делчев. Медията ни изразява дълбоките и искрени съболезнования към семейството на доктор Милан Първанов, към всички опечалени.

Вечно жив си остава човекът, който честно се трудил и смислено живял, тихо минал своята пътека и в сърцето на всеки обич посял.
Скръбта е голяма …. Последно сбогом! Почивай в мир, доктор Първанов!

коментара

ВИДЕО

Църквата св. Димитър в Хаджидимово е построена върху християнско светилище на повече от 800 години

Published

on

Църквата „Свети Димитър“ край Хаджидимово за която е доказано, че е била част от манастирски комплекс, е построена върху останки от старо християнско светилище датиращо от зората на християнството. В края на 13-ти век, около 1280 година, будното местно население построява манастир на местността „Свети Димитър“. Храмът и манастирският комплекс съществуват около 100 години и обслужват религиозните нужди на християнското население. След турското нашествие по тези земи, храмът е опожарен заедно с манастирските постройки. Няколко века светата обител потъва в забвение. Около 1880 година, хората подемат инициатива да възстановят поне храма на манастирския комплекс, провокирани от виденията на местна християнка. Успехът е частичен а през комунистическия режим, храмът отново изпада в забвение. За изключително любопитната история на манастира и как днешното, Христолюбиво население възстановява църквата, в навечерието на храмовия й празник „Свети Димитър“, разказа краеведът, Александър Косаков от гр. Хаджидимово.

коментара

Continue Reading

Новини

Кой захвърли иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”?

Published

on

СРАМ! Ще кажа само аз… Това е абсолютно безочие, да захвърлиш иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”… Що за човек трябва да си ти, който и да си?! Такива ли мишоци се навъдихте в общината?

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ