Ексклузивно! Топ Преса с питане до министъра за вълкоселското училище! Кой ще поеме отговорност?

Красимир Даутев

Красимир Даутев

Огромен натиск над директора на СУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, заради разкритията му относно финансовото състояние на учебното заведение, което е наследил от предшественикът си Митко Джуков.

Днес Топ Преса получи сигнал от анонимен мъжки глас, който се опита да „топи“ проговорилият директор, за това че имал магазин и заведение в родното село Боголин и в работно време сервирал и работел там, когато се налагало.

Разбираме също така че бившия директор на училището Митко Джуков е разговорял с Даутев и го заклевал да излезе пред друга медия и да се отрече от думите си. Забравя обаче един факт, че Топ Преса има запис на разговора между Даутев и наш репортер.

Но това не е най – важното. В случая е важно и съществено да се разкрие всичко около финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел. Ето защо нашият редактор Веселин Стаменов днес входира заявление до министъра на образованието със следното съдържание : 

Уважаеми Господин Министър,

В свое медийно изявление директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, разкри доста скандални и определено притеснителни неща, свързани с финансовото състояние на училището. Пред репортер на електронната медия www.toppresa.com, господин Даутев разкрива, че, поемайки управлението на учебното заведение, той е заварил една институция в крайно влошено финансово състояние. Според сега управляващия административен ръководител, вина за това състояние има бившият вече директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, екс директорът Митко Джуков.

Ето защо, воден от обществения интерес и лични принципи в професията си, на основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

1.Ще разпоредите ли пълна проверка за финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча? Какви действия ще предприемете изобщо по изнесената публична информация?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация каква е причината да бъде освободен екс директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча, и при каква процедура е назначен новият директор?

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация за доставката на гориво на въпросното училище СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, коя е фирмата – доставчик на горива за отопление и нужди на учебното заведение, на каква стойност е договорът с нея?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация на каква обща стойност са задълженията на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, каква е причината да се стигне до тях?

 

Желая да получа исканата информация в следната форма:

На хартиен носител с подпис и печат на адрес:

Гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №12, за ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ СТАМЕНОВ, в качеството ми на журналист на свободна практика, писател, коментатор и анализатор в медийна група Топ Преса.

ПОЛУЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВНЕСЕМ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

Темата е в развитие…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене