Connect with us

Разследване

Ексклузивно! Топ Преса с питане до министъра за вълкоселското училище! Кой ще поеме отговорност?

Published

on

Красимир Даутев

Красимир Даутев

Огромен натиск над директора на СУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, заради разкритията му относно финансовото състояние на учебното заведение, което е наследил от предшественикът си Митко Джуков.

Днес Топ Преса получи сигнал от анонимен мъжки глас, който се опита да „топи“ проговорилият директор, за това че имал магазин и заведение в родното село Боголин и в работно време сервирал и работел там, когато се налагало.

Разбираме също така че бившия директор на училището Митко Джуков е разговорял с Даутев и го заклевал да излезе пред друга медия и да се отрече от думите си. Забравя обаче един факт, че Топ Преса има запис на разговора между Даутев и наш репортер.

Но това не е най – важното. В случая е важно и съществено да се разкрие всичко около финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел. Ето защо нашият редактор Веселин Стаменов днес входира заявление до министъра на образованието със следното съдържание : 

Уважаеми Господин Министър,

В свое медийно изявление директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, разкри доста скандални и определено притеснителни неща, свързани с финансовото състояние на училището. Пред репортер на електронната медия www.toppresa.com, господин Даутев разкрива, че, поемайки управлението на учебното заведение, той е заварил една институция в крайно влошено финансово състояние. Според сега управляващия административен ръководител, вина за това състояние има бившият вече директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, екс директорът Митко Джуков.

Ето защо, воден от обществения интерес и лични принципи в професията си, на основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

1.Ще разпоредите ли пълна проверка за финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча? Какви действия ще предприемете изобщо по изнесената публична информация?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация каква е причината да бъде освободен екс директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча, и при каква процедура е назначен новият директор?

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация за доставката на гориво на въпросното училище СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, коя е фирмата – доставчик на горива за отопление и нужди на учебното заведение, на каква стойност е договорът с нея?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация на каква обща стойност са задълженията на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, каква е причината да се стигне до тях?

 

Желая да получа исканата информация в следната форма:

На хартиен носител с подпис и печат на адрес:

Гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №12, за ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ СТАМЕНОВ, в качеството ми на журналист на свободна практика, писател, коментатор и анализатор в медийна група Топ Преса.

ПОЛУЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВНЕСЕМ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

Темата е в развитие…

Разследване

Крупен обир в Гоце Делчев! Крадец се промъкна в дома на младо семейство, задигнал е хиляди левове и злато

Published

on

Крупна кражба разследват полицаите в Гоце Делчев. Бандит издебна младо семейство да тръгне на работа в петък сутринта, като успял да влезе в дома им, през леко отворен прозорец. Съпругата работи в местно шивашко предприятие и излязла малко след мъжа си около 06. 30 часа.

Когато на обяд се прибрали забелязали къщата си преобърната, изчезнали над 7 000 лева и злато за около 4 000 лева. Парите били грижливо скрити, но крадецът не се затруднил в откриването им. Обирът вдигна на крак местната полиция, твърдят, че работят по горещи следи.

Очаквайте подробности!

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО! ПОЗОР! Познавате ли го? Ловците на педофили заловиха извратеняк от Благоевград искал да отнеме девствеността на 13 – годишна!

Published

on

Ученици ловят педофили в София и страната.   Те се представят за 13-годишни в социалните мрежи и „чакат някой да се закачи“. Заснемат го и го показват с името и лицето му. Родителите им били притеснени от тяхното начинание, но са се отказали вече да ги карат да спрат.

При първия си лов на педофили младежите извикали полиция. След това обаче нещата приключили с отказ да се образува досъдебно производство. Сега от СДВР отново са се активизирали. Цивилни полицаи дори им казвали да заведат педофилите някъде и да ги набият.

Момчетата твърдят, че не прибягвали до бой, но при няколко човека жените и дъщерите им разбрали. Младежите започнали да ловят педофили през февруари 2021 г. Първо хванали трима-четирима. През няколко дни имало лов. До края на декември те искат да стигнат бройката 40-50 заловени педофили.

„Педофилията няма как да я спрем, но може да ограничим действията им“, казва едно от момчетата Според момиче, което участва в лова, на срещите педофолите се държали по обрано, отколкото в чата, Тя поясни, че като професия били различни – имало техник на хладилна техника, държавен служител, един, който работи с деца. Те търсели дете, което не получава нужната подкрепа в семейството…“

Този път в мрежите на ловците, са вплете зрял мъж от Благоевград. Познавате ли го? Наглият изратеняк пише на тридадесет годишна, пита я дали вече има цикъл, искал да и отнеме девствеността. Позор!

Познавате ли този тарикат от Благоевград. Видите ли го – заплюйте го! Чакаме действията на прокуратурата!

Continue Reading

Разследване

Полицейска акция за издаване на фалшиви сертификати в Югозапада

Published

on

Полицията в Кюстендил провежда акция по сигнал за разпространение на фалшиви сертификати за COVID-19.

Проверява се медицински център в града, откъдето са издадени четири документа. Техните притежатели вероятно вече са извън страната, пише NOVA.

Информацията за евентуалнитте нарушения била получена чрез данни от телефона на жена от Велико Търново, която говорила с хора от Кюстендил за издаване на фалшивите документи.

Continue Reading

Разследване

ДАНС извършва проверка в ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица изток

Published

on

ДАНС извършва проверка в ТЕЦ Марица изток 2 и Мини Марица изток, научи Big5.  

 

Три екипа са в електроцентралата от вторник.

Не е известен предметът на проверката, но се коментира, че се изземват документи за поръчки, свързани с фирми, близки до ръководството на централата и Делян Пеевски.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ