Connect with us

Разследване

Ексклузивно! Топ Преса с питане до министъра за вълкоселското училище! Кой ще поеме отговорност?

Published

on

Красимир Даутев

Красимир Даутев

Огромен натиск над директора на СУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, заради разкритията му относно финансовото състояние на учебното заведение, което е наследил от предшественикът си Митко Джуков.

Днес Топ Преса получи сигнал от анонимен мъжки глас, който се опита да “топи” проговорилият директор, за това че имал магазин и заведение в родното село Боголин и в работно време сервирал и работел там, когато се налагало.

Разбираме също така че бившия директор на училището Митко Джуков е разговорял с Даутев и го заклевал да излезе пред друга медия и да се отрече от думите си. Забравя обаче един факт, че Топ Преса има запис на разговора между Даутев и наш репортер.

Но това не е най – важното. В случая е важно и съществено да се разкрие всичко около финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел. Ето защо нашият редактор Веселин Стаменов днес входира заявление до министъра на образованието със следното съдържание : 

Уважаеми Господин Министър,

В свое медийно изявление директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, разкри доста скандални и определено притеснителни неща, свързани с финансовото състояние на училището. Пред репортер на електронната медия www.toppresa.com, господин Даутев разкрива, че, поемайки управлението на учебното заведение, той е заварил една институция в крайно влошено финансово състояние. Според сега управляващия административен ръководител, вина за това състояние има бившият вече директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, екс директорът Митко Джуков.

Ето защо, воден от обществения интерес и лични принципи в професията си, на основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

1.Ще разпоредите ли пълна проверка за финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча? Какви действия ще предприемете изобщо по изнесената публична информация?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация каква е причината да бъде освободен екс директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча, и при каква процедура е назначен новият директор?

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация за доставката на гориво на въпросното училище СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, коя е фирмата – доставчик на горива за отопление и нужди на учебното заведение, на каква стойност е договорът с нея?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация на каква обща стойност са задълженията на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, каква е причината да се стигне до тях?

 

Желая да получа исканата информация в следната форма:

На хартиен носител с подпис и печат на адрес:

Гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №12, за ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ СТАМЕНОВ, в качеството ми на журналист на свободна практика, писател, коментатор и анализатор в медийна група Топ Преса.

ПОЛУЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВНЕСЕМ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

Темата е в развитие…

коментара

Крими

Разследват връзка между намерените край Радомир останки и изчезнала жена

Published

on

30-годишната Антония Венциславова от село Николаево изчезва на 7 януари и оттогава е в неизвестност

Прокуратурата проверява дали намереният куфар с човешки останки край Радомир е свързан с изчезването на млада жена, обявена за издирване.

Куфарът и останките са открити между Радомир и село Николаево на 3 октомври, но за тях беше съобщено днес. Находката е намерена в храсти близо до реката.

Самоличността на жертвата не е потвърдена, но категорично става дума за жена, съобщиха за bTV от Окръжната прокуратура в Перник.

Засега не е ясно дали има връзка между откритието и изчезването на 30-годишната Антония Венциславова от близкото село Копаница.

В радомирското село Николаево са шокирани от зловещата находка, открита в храстите край реката.

Куфарът с кичури човешка коса и разпилени край него останки е бил скрит и след това изровен от животни.

„Възникна предположение, че може би човешките останки произхождат именно от изчезналото лице, което се издирва, и за изчезването на което е било образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Перник за отвличане“, съобщи Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура.

Майката на изчезналата Антония Венциславова е дала ДНК проби в полицията с надеждата, че откритието няма връзка с дъщеря й.

„Разчитам, че това, което са намерили, не са нейните останки. Ако са нейните, ще си тъжим цял живот“, каза майката на Антония – Нели Стойнева.

За последно се чула с Антония и нейния приятел Любомир по телефона на 7 януари, а след това следите й се губят.

Приятелят на Антония е в чужбина. Баща му беше лаконичен и не коментира случая. Семейството на Антония твърди, че тя не е взела вещите си и единствената й ценност са сребърните обици, които е носела преди да изчезне.

Ако ДНК експертизите свържат намерените останки с изчезването на Антония, тогава прокуратурата ще започне разследване за убийство.

коментара

Continue Reading

Новини

Задържаният за опит за убийство в района на „Лъвов мост“ в столицата остава в ареста

Published

on

състав на Софийски градски съд е уважил искането за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК.
Около 22:30 ч. на 30.09.2020 г., на бул. „Княгиня Мария Луиза“, в района на площад „Лъвов мост“ в столицата, бил направен опит за убийство спрямо тридесет и една годишния Д.Т. На мъжа бил нанесен удар с нож, вследствие на което пострадалият получил прободна рана в областта на гръдния кош.
Извършителят на деянието е бил установен – А.И. (на 50 години), от с. Люляково, община Кърджали. Същият е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.
В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура, че е налице реална опасност обвиняемият И. да се укрие и да извърши престъпление. Престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност, е тежко, наказуемо е с „лишаване от свобода“ за срок от минимум десет години и е с изключително висока степен на обществена опасност. Освен това, обвиняемият няма установен адрес в гр. София.
Разследването продължава.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ