Connect with us

Разследване

Ексклузивно! Топ Преса с питане до министъра за вълкоселското училище! Кой ще поеме отговорност?

Published

on

Красимир Даутев

Красимир Даутев

Огромен натиск над директора на СУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, заради разкритията му относно финансовото състояние на учебното заведение, което е наследил от предшественикът си Митко Джуков.

Днес Топ Преса получи сигнал от анонимен мъжки глас, който се опита да “топи” проговорилият директор, за това че имал магазин и заведение в родното село Боголин и в работно време сервирал и работел там, когато се налагало.

Разбираме също така че бившия директор на училището Митко Джуков е разговорял с Даутев и го заклевал да излезе пред друга медия и да се отрече от думите си. Забравя обаче един факт, че Топ Преса има запис на разговора между Даутев и наш репортер.

Но това не е най – важното. В случая е важно и съществено да се разкрие всичко около финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел. Ето защо нашият редактор Веселин Стаменов днес входира заявление до министъра на образованието със следното съдържание : 

Уважаеми Господин Министър,

В свое медийно изявление директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев, разкри доста скандални и определено притеснителни неща, свързани с финансовото състояние на училището. Пред репортер на електронната медия www.toppresa.com, господин Даутев разкрива, че, поемайки управлението на учебното заведение, той е заварил една институция в крайно влошено финансово състояние. Според сега управляващия административен ръководител, вина за това състояние има бившият вече директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, екс директорът Митко Джуков.

Ето защо, воден от обществения интерес и лични принципи в професията си, на основание Закона за достъп до обществена информация, моля да ми бъде предоставена следната информация:

 

1.Ще разпоредите ли пълна проверка за финансовото състояние на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча? Какви действия ще предприемете изобщо по изнесената публична информация?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация каква е причината да бъде освободен екс директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, община Сатовча, и при каква процедура е назначен новият директор?

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация за доставката на гориво на въпросното училище СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, коя е фирмата – доставчик на горива за отопление и нужди на учебното заведение, на каква стойност е договорът с нея?

 

  1. Моля, да ми бъде предоставена информация на каква обща стойност са задълженията на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, каква е причината да се стигне до тях?

 

Желая да получа исканата информация в следната форма:

На хартиен носител с подпис и печат на адрес:

Гр. Гоце Делчев, ул. „Царица Йоанна“ №12, за ВЕСЕЛИН АТАНАСОВ СТАМЕНОВ, в качеството ми на журналист на свободна практика, писател, коментатор и анализатор в медийна група Топ Преса.

ПОЛУЧЕНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВНЕСЕМ В ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

Темата е в развитие…

Разследване

ТЪРГОВСКА ВОЙНА! Хотелиер топи С ДОНОСИ собственици на вили на Попови ливади!

Published

on

Искане за проверка на нерегламентирана дейност в сектор “Контрол над звършване на нерегламентирана търговска дейност”  към НАП – София и ред други институции е внесъл управител на хотел на курортното село Попови ливади. Това разбра Топ Преса от хора близки до съдържателя на гостилницата в горското село. Недеволен от факта, че доста собственици на вили отдават имотите си под наем без държавата за знае това, управителят на хотела поискал от държавата да си влезе в ролята.

“Незаконната дейност съсипва бизнеса ни. Тези които пускаме документи и плащаме данъци, не можем да си позволим цените на сивият сектор. С техните цени не можем да се преборим, а и нещо повече – има напълно незаконни вили и къщичщи из село Попови ливади, които свободно се отдават на хора срещу малко пари. Има и един хотел, който работи под масата. Ако искаме чисти отношения и справедливост, държавата трябва да си влезе в роля”, пише съдържателят на хотела, който от скоро е в бизнеса и се опитва да развива туристическа дейност в най – младото село на България.

Информацията ни беше потвърдена и от другата страна – собственици на вили и места за почивка, които били предупредени, че ще станат проверка от въпросния хотелиер. От месеци той се канил, че ще постави ред в хаоса на Попови ливади. Напрежението срещу него било сериозно, именно заради това, от съображения за неговата сигурност Топ Преса няма да публикува името му за сега. Но войната я има. Предстои развръзка!

Continue Reading

Разследване

Да вярваме ли? Канабисът в нивата на Калайджиев в Илинден бил саморастник, подхвърлен…. ?

Published

on

Не. Това не е шега, нито се опитваме да се подиграваме с нашите читатели. След проведените първи разпити по случая с намерената нива с канабис, собственост на Г. Калайджиев от гоцеделчевското село Илинден, в своя защита собственикът на имота казал, че нямал представа, че на нея имало засаден канабис. 

Отлично осведомени източници на Топ Преса, твърдят че юристът ангажиран със защитата на Калайджиев, прокарал версията, че забраненото насаждение или саморастно или някой го подхвърлил в нивата на клиента му. Работата по случая продължава. Със сигурност ще се стигне д одело и обвинение, но все още е рано да се каже каква мярка ще бъде наложена на Калайджиев.

Припомняме че след получен оперативен сигнал ченгетата от Гоце Делчев щурмували нивите на Калайджиев и открили между царевицата в една от тях засаден и готов за бране канабис. Полицаите останали втрещени, тъй като Калайджиев е един от най сериозните земеделски производители в района, получаващ големи суми като субсидии и еврофинансиране и никой не е очаквал, че в негов имот ще бъде намерено наркотичното растение. Странен факт е също така, че селото разположено на три километра от гръцката граница е известно с постоянно полицейско присъствие, защото от него са родо доста известни полицаи работещи в РУП на МВР и обикновено през уикендите те си се подвизават там. Дали сигналът е дошъл от тях, твърде вероятно….

Continue Reading

Разследване

Ексклузивно! Намериха канабис в нива на брат на топ ченге в Илинден!

Published

on

Канабис в нива , собственост на Г. Калайджиев от гоцеделчевското село Илинден откриха полицаите от ПУ на МВР Гоце Делчев, тази сутрин.

Калайджиев, който е брат на служител от Вътрешна сигурност в ОД на МВР Благоевград – Атанас Калайджиев, е най-големият арендатор в района и притежава над 1000 декара земи, на които отглежда царевица и слънчоглед, пише сайта струма. ком.

След получен оперативен сигнал ченгетата от Гоце Делчев щурмували нивите на Калайджиев и открили между царевицата в една от тях засаден и готов за бране канабис. Полицаите останали втрещени, тъй като Калайджиев е един от най сериозните земеделски производители в района, получаващ големи суми като субсидии и еврофинансиране и никой не е очаквал, че в негов имот ще бъде намерено наркотичното растение. Странен факт е също така, че селото разположено на три километра от гръцката граница е известно с постоянно полицейско присъствие, защото от него са родо доста известни полицаи работещи в РУП на МВР и обикновено през уикендите те си се подвизават там. Дали сигналът е дошъл от тях, твърде вероятно….

Преди време изгоря чисто нов трактор, с който арендаторът обработвал земите си и тогава бе съобщено, че палежът най-вероятно е дело на конкурентни в бизнеса със земеделски култури в областта. 

 

Continue Reading

Разследване

Задържаха непълнолетно момче за палеж в ромските квартали на Петрич

Published

on

След поредния палеж в терените, близо до ромските квартали на Петрич, служителите на звено „Общинска охрана“, които дежурят и на място, задържаха младеж в момента на паленето. Веднага е подаден сигнал до полицията, където нарушителят е отведен за разпит.

Предстои да се разбере какви са мотивите за паленето, както и има ли стимули за извършването на това престъпно деяние от непълнолетното лице.

Години наред жителите на Петрич са потърпевши от подобния действия на хора, които безразборно палят и тровят въздуха, създават обяснимо напрежение и рискове от разрастване на пламъците, а също и нанасяне на щети. Ежедневно служители на петричката пожарна получават сигнали и отиват да гасят поредното огнище край ромските квартали. Последно стана ясно, че са малко гумите, които се палят, преобладават отпадъци, пластмаса, седалки от бракувани автомобили и други.

От Община Петрич уверяват, че ще продължат усилията за прекратяване на тази порочна практика, която повече от десетилетие трови града. От аминистрацията призовават всеки, който има информация или е свидетел на престъпните деяния, да подава своевременно информация за установяване на виновните.

ilindenpres.bg

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ