Connect with us

БЕЗУМИЦИ

Скандал! Директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел Красимир Даутев : Бившият директор на училището Митко Джуков ми оставил рекордни задължения! Пред фалит сме! Как така фирмата на лидера на ГЕРБ – Хаджидимово зарежда с горива всички училища?

Published

on

Средно общообразователно училище в община Сатовча е изправено пред фалит. Това сподели специално за информационна агенция www.toppresa.com , настоящият директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев. Медията ни прави проучване за материалното състояние на учебните заведения в областта и се оказва че школото е най – зле финансово заради откровена некадърна политика на бившият директор Митко Джуков.

Само преди два месеца Джуков се пенсионирал, а конкурсът бил спечелен от живеещият в село Боголин даскал – Красимир Даутев. След като поел „кормилото“ на учебното заведение, Даутев установил че то е с рекордни задължения към доставчици. „Гледали ли сте филма „Столичани в повече“, как стария кмет подписва договори със свои фирми последния си работен ден? Тук ситуацията е идентична с този филм и с тази сцена. Дни преди да напусне поста, предшественикът ми Джунков, е подписвал дългогодишни договори с фирми, които сега ме притискат за пари и за непогасени задължения. Ситуацията си плаче за прокурор…“ коментира ПОЛОЖЕНИЕТО при която трябва да управлява Красимир Даутов пред репортерския диктофон.

От всички „реализирани“ сделки на старото управление на училището, най фрапантна и биеща на очи е тази с фирма близка до лидера на ПП ГЕРБ – Хаджидимово – Кирил Пасков. Същата фирма позната в целия регион, зарежда с горива всички училища в общините Сатовча и Хаджидимово, а конкурсът ставал през „брокер от София“ , споделя още директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел Красимир Даутев. Това не е първия сигнал срещу съмнителни държавни сделки на гербаджията Пасков и тази му дейност редно да се провери от прокуратурата, дава становище школският директор.

Кирил ПАСКОВ

Кирил ПАСКОВ

Има ли извършени престъпления за безстопанственост? Има ли мирис на корупция, вършени далавери от предишното ръководство на училището? Топ Преса чрез своите юристи ще придвижи информацията, дадена от Красимир Даутев до министерството на образованието и Главния прокурор. Чест прави на новия директор, че повдигна мръсната завеса, защото само с прозрачно управление може да се докаже, че един държавен управник не участва в схемаа работи за това заради което са го назначили от РИО – Благоевград.

Темата е в развитие…

коментара

БЕЗУМИЦИ

СРАМ И ПОЗОР! Горското “семейство веселинкови” разиграва институциите с протсет от 20 човека от ромски произход и никакви доводи! Протестиращи питат кога водачката на протеста лъже пред екрана или в сигналите си?

Published

on

Две ферме на протестиращи дървопреработватели в Гоце Делчев твърдят за злоупотреби в сектора. Днес те излязоха на пред Горското стопанство в града на протест съобщи БНТ.

Те настояват за засилен контрол върху добива и продажбата на дървесина.

Дървопреработвателят Кръстю Веселинков и особено близката му колежка Ана Желязкова казаха, че отскоро има въведена практика, според която се преокачествява едра строителна дървесина, което се случва за определени фирми търговци.

Веселинков каза още, че са сезирали компетентните органи за 2 случая, в които товарни автомобили по превозни билети транспортират дървесина от по-ниска категория, а всъщност превозват елитна дървесина – 5-6-метрови трупи.

Заместник-директорът на Държавно горско стопанство-Гоце Делчев Димитър Джаров отговори, че са извършени проверки, в които няма констатирани пропуски, а разчетите се изпълняват спрямо предвиденото.

Час и половина по късно ЮЗДП излезе със становище по казуса :

В района на „Държавно горско стопанство Гоце Делчев” само през последния месец са извършени поредица от документални и теренни проверки по ползването и транспортирането на дървесина. Всички проверки са по сигнали от една фирма – „АНА” ЕООД със собственик и управител Ани Желязкова. Констатирани са несъществени нарушения, свързани с окачествяване и измерване на реализираната дървесина, за което е уведомена прокуратурата в гр. Гоце Делчев. Също така има и констатирани нарушения на фирмата жалбоподател, за които управителката Желязкова гузно мълчи.

На директора на териториалното поделение на ЮЗДП е разпоредено да предприеме административни мерки срещу горския служител, извършил съответните нарушения. Във връзка с днешния протест на дърводобивни и преработвателни фирми с твърдения за занижен контрол при окачествяването и транспортирането на дървесина в района на „ДГС Гоце Делчев” утре – 18 август, от 11.00 часа, ЮЗДП кани представители на бизнеса на среща в сградата на стопанството, на която ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с дърводобивната дейност и предложения за подобряване организацията на работа.

След срещата ще започне поредната съвместна проверка на Изпълнителната агенция по горите, Регионална дирекция по горите – Благоевград и Югозападното държавно предприятие. За резултатите ще предоставим допълнителна информация.

В същия момент декларация и от останалите дърводобивни фирми даде и тяхното становище по случая, получихме го на електронната поща:

До Министъра на Земеделието и Горите до Директора на ЮЗДП гр Благоевград ,госпожо министър от местните фирми дърводобивни и дървообработващи на територията на ДГС Гоце Делчев от сдружение Форест Бг ,днес по БНТ бе излъчен репортаж от така наречен протест от две фирми ,фирми които се опитват чрез медиите да контролират директора и горските в ДГС Гоце Делчев като ги заплашват че,че ако не ги слушат инициират едно протестче и ги сменят ,така не може да продължава след десетки жалби от тези две фирми горското беше разнищено от проверки последните два месеца и не бе констатирано никакво нарушение освен че бе съставен акт на една от тези две фирми за незаконна сеч именно това провокира този измислен протест те си мислят че така ще уплашат директора и тои ще ги прикрие но тои не направи това а спази закона и ние го поздравяваме и искаме тои и служителите му да продължат да работят като спазват законите ние останалите 17 фирми им подаваме ръка и ги молим да продължат да работят еднакво със всички а именно прозрачно ,равен старт и участие на всички без ограничение на пазарни принципи ,ръководете се както и до сега именно в името на гората и България.

Слуховете в града разснасят, че въпросните две фирми, извадили днес около двасет свои служители предимно от ромски произход пред горското в града, всъщност са една фирма. Управителят Веселинков на едната и скандално известната Ана Желязкова на другата, били в особено близки отношения и работели в екип срещу ръководството на горското заради факта че не “могат да правят това което си искат” в гората. Жертва на доноси и скандали, от страна на Желязкова бил и предишния директор и доста от служителите на горското. Желрязкова преди около месец отиде на развява байряка в Петрич, също да сваля шефа на горското там без да има никакв бизнес интерес. Ана Опото както и викат в родния и град, заради това, че се прави на опозиция, за да се изкарва “политически репресирана”, трябваше днес да бъде потдкепена от свои колеги от Птерич, Топ Преса обаче разбра реалнат апричина защо в последния момент се е отказала:

“Пред нас и пред БТВ тази въпросната Ана Желязкова, заяви че е “протестър” и иска “оставката” на Бойко Борисов заради пороците в системата на горите, но в жалбата си до него писала че подкрепя правителството му и държи то да продължи да работи. С такива лицемери ние работа си нямаме и се дистанцираме от нея.” заяви единт от управителите на протестиращите фирми, който ни предостави факсимиле от жалбата на Желязкова до Бойко Борисов. Казаното е напълно доказуемо защото долу ще публикуваме запис в който пред БТВ Желязкова заяви че е срещу правителството и не подкрепя никоя партия а в писмата си до премиера го възхвалява и изразява писмената си подкрепа.

А за домиете какво представлява лицето Ана Желязкова в действителност, гледайте видеото долу :

коментара

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Истерията заради коронавируса: Баби се запасяват с лубрикант вместо дезинфектант

Published

on

Истерията около коронавируса стига нови висоти. Някои ситуации са доста комични. Оказва се, че покрай презапасяването заради китайския вирус в магазините започва да има недостиг и на неочаквани продукти.

Такава комична ситуация ни разказва журналистът Любомир Огнянов.

„Без майтап – днес бях свидетел на най-комичната случка. В Билла в моя квартал. Една лелка на около 65 години е напълнила количката с консерви, боб, брашно, ориз, олио – запасява се за коронавируса, както обясни на жената до нея. В един момент рязко се обръща към Durex-а до касата. Взема последния флакон и го слага на лентата. Аз съм точно зад нея. Касиерката стига до лубриканта и се опулва широко. Поглежда ме и ме пита – това ваше ли е? Лелката, която всъщност е взела последния лубрикант, скача и казва – не, не – мое е, това нали е с алкохол? Касиерката вдига вежди и казва – госпожо това е лубрикант. И лелката – така де, дезинфектант. Касиерката вече троснато – госпожо, това е лубликарнт! Използва се за СЕКС! Лелката почервеня цялата, събра количката и… черта с 300. Истерията е наистина комична…“, посочва Огнянов във Фейсбук.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ