Connect with us

Новини

Ексклузивно! Атанас Камбитов: Управлението на Румен Томов ще доведе до 100 млн.лева загуби на общината! Крахът е сигурен!

Published

on

Поредната порция лъжи от Чичо Томовата колиба, с обичайните участници – кмет, екип и услужливи медии…

Спука се поредният балон и лъснаха поредните лъжи! Изчаках търпеливо няколко дни от сесията на Общински съвет – Благоевград, на която бе приет отчетът на Бюджет 2019 г., без да реагирам. Очаквах реакции от бдителни ”журналисти”, ”активни граждани” и такива, които размахваха като знаме огромните дългове на екипа „Камбитов“. Но такива естествено нямаше! Кметът избран от Общински съвет и зам.-кметът, назначен от кмета, Ясен Попвасилев (две в едно), призна на Общинската сесия, че бюджетът ще бъде под „напрежение“, заради 8 милиона лева санкции по европроектите, но не призна, че всички тези санкции са по времето на тяхното 9-месечно управление, защото по проектите не се работи, допускат се груби грешки и не се спазват сроковете на Оперативната програма. Казах, че това ще се случи, още в началото на годината, и няма как да бъде другояче, след като се уволниха над тридесет експерти, които изпълняваха тези проекти. Уволниха ръководителя и доказан авторитет Зорница Кралева и закриха евродирекцията. Същите тези хора, които в годините осигуриха почти 200 милиона лева европари за Благоевград. Поповасилев удобно скри, че само преди няколко дни има наложена корекция за над 1 330 000 лева по проекта за изграждане на анаеробна инсталация, поради гореспоменатите причини. Дотук, с 2-та милиона изгубени с извозването на отпадъците, станаха над 3 330 000 лева само за депото. Ако продължават в същия дух, прогнозирам, че санкциите ще стигнат до 100%, да се чете: почти 100 милиона. Ако знаехте как, щяхте да направите поне един читав проект, защото досега нямате нито един, с който да усвоите тези 8 милиона, които изгубихте. Това го позволява Оперативната програма, разбира се, ако знаехте къде, как и за какво…(културна инфраструктура; Приоритетна ос 1). За съжаление и тук изпуснахте сроковете. Кметът не призна,че той и другият кмет лъгаха за дълга на Общината, оправдавайки с това бездействието си – то не бяха 18 милиона, то не бяха 24 млн., то не бяха 28 милиона, поне да се бяха разбрали да говорят едно и също. Оказа се, че са 4,9 милиона, както е видно от отчета на бюджета, който те внесоха, разчитайки донякъде, че и това ще мине незабелязано. Разчитайки донякъде на незаинтересоваността, донякъде на незнанието, донякъде на късата памет на хората!

P.S. Последните години Община Благоевград беше пример за успешна работа по Оперативните програми, разчитайки единствено и само на собствения си административен капацитет. Сега, за да се направи един добър проект, трябва да се наемат добри външни консултанти, на които трябват да се платят добри пари от “бедната “Община.

Явно това е целта!

Новини

Кметът на Гоце Делчев приет в болница!

Published

on

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП Корнелия Нинова, е заразен с коронавирус.

Преди два дни той е настанен в болницата Гоце Делчев.

От 21 октомври кметът е под карантина в дома си, след като съпругата му Мария е дала положителен тест. Мария Москова е преподавател по химия в Неврокопската професионална гимназия “Димитър Талев” в града и не е ясно откъде се е заразила.

Заедно с родителите си под карантина остана и малката им дъщеря. Всички бяха добре, у дома си и без симптоми.

Тогава тестовете на кмета и дъщеря му бяха отрицателни. Преди дни обаче той си е направил повторен тест, който се оказал положителен и се е наложило да постъпи в болница.

Под карантина е и голямата дъщеря, зетят и малкото им бебе, тъй като наскоро семейство Москови им било на гости.

 

Топ Преса от сърце му желае сили и бързо оздравяване.

Continue Reading

Новини

Награди от  XIII Национален студентски фестивал дойдоха в Банско

Published

on

Дипломите – равностойни на успешен кандидатстудентски изпит

Младата музикантка Александра Полежанова – ученичка в СУ”Неофит Рилски” гр.Банско, спечели първо място като инструменталист с пиано и второ място като вокалист в категория Музика на конкурс в рамките на XIII Национален студентски фестивал 2020. Георги Юлев от ПГЕЕ гр.Банско пък се класира втори в категория Фотография.

Югозападният университет „Неофит Рилски” гр.Благоевград даде възможност за изява на ученици от средните училища в Националния студентски фестивал на изкуствата. В рамките на фестивала беше проведен онлайн конкурс “Изкуството като мечта и мечтите в изкуството”- сцена за млади таланти в музиката, танца, изобразителното изкуство, театъра, киното и фотографията.

Творбите и изпълненията на участниците са журирани от хабилитирани  преподаватели в областта на изкуствата от български университети. Връчените от тях дипломи на победителите са равностойни на успешно положен кандидатстудентски изпит за Факултета по изкуствата на Югозападния университет.

 

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ