Кой ще оглави партията на Цветанов в 1-ви МИР – Благоевград – Ат. Камбитов или Г. Икономов?

Бившият кмет на Благоевград – Атанас Камбитов, обяви на страницата си във Fcaebook, че напуска политическа партия ГЕРБ.

„Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, пише Атанас Камбитов.

На последните местни избори в Благоевград той беше победен от независимия кандидат – Румен Томов. Преди това беше два мандата кмет на града. Часове след като стана ясен изборният резултат, Камбитов обяви, че се отказва и от мястото си на общински съветник.

Бившият кмет е членувал в ГЕРБ от 1 януари 2007 г. досега. Преди да поеме управлението на общината, от 2009 до 2011 г., бе депутат в 41-ото Народно събрание. Той е смятан за един от най-приближените хора до Цветан Цветанов и упорито се говори, че ще е сред учредителите на партията му. Отскоро във Фейсбук профила си Камбитов е премахнал предишните заемани от него позиции и е посочил само “политик”. Знаковото напускане на ГЕРБ активира в публичното пространство коментари дали Камбитов няма да оглави новата структура на Цветанов в Пиринско. Опитахме се да се свържем с бившия кмет, но вчера той не вдигаше телефона си, съобщава в.Струма.

Сред спряганите варианти е и бившият кмет на Банско Георги Икономов, който, подобно на Камбитов, също загуби изборите миналата есен, а впоследствие бе сменен и като общински лидер на партията.

Пред медиите Георги Икономов направи следния коментар: „Никой не ми е предлагал нещо подобно, така че нищо не мога да кажа на тази тема, а и никога не съм водил такива разговори. Документално все още съм член на ГЕРБ, но в крайна сметка никой от ГЕРБ не се интересува от мен, нито какво правя, така че връзките ни са затихващи”, коментира Икономов.

На въпрос дали ще приеме, ако получи предложение да оглави областната структура на „Републиканци за България“, той заяви: „Всяко предложение бих обмислил, разбира се, но засега нямам такива от никоя политическа партия“, категоричен бе екскметът Г. Икономов.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене