Пеевски изненада депутатите в комисията за Нотариуса и Пепи Еврото – поиска изслушване на Христо Иванов и Лозан Панов

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се яви на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за групата около Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото.

Той заяви, че народните представители са уплашени от разкритията за „Булгартабак“ и Мистър Кеш, визирайки президента Румен Радев. И допълни, че доста лъжи са се изговорили за „Булгартабак“. „Наблюдавах предишната ви комисия, бях набъркан от Антикорупционния фонд (АКФ) и партии на кеша. Виждам, че са уплашени от разкритията, които ще направя съвсем скоро“, каза Пеевски и уточни, че е поискал справка от СГП дали, докато е бил следовател, е имал нещо общо с делата на „Булгартабак“, с Петьо Петров-Еврото и Нотариуса.

Отговорът на СГП беше прочетен от Хамид Хамид.

От него стана ясно,  че докато е бил в следствието не е участвал в разследвания, свързани с „Булгартабак“, не е разследвал заедно с бившия следовател Петьо Петров и не е разпитвал Нотариуса.

Той поиска да бъдат изслушани и бившият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система. „Колко срещи е имал Христо Иванов с главния прокурор, предлагал ли е зам.-главни прокурори, искал ли е да овладее съдебната система и колко срещи ПП-ДБ имат с главния прокурор. Няма да позволя хората, които владеят съда и прокуратурата да ме забъркват във всички тези неща“ отсече Пеевски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене