Connect with us

БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на президента е абсурд

Published

on

БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството

Председателят на БСП Корнелия Нинова определи днес в Ямбол искането на ДПС президентът Румен Радев също да подаде оставка като „абсурд“. Нинова заяви, че БСП ще продължи да подкрепя протестите и ще настоява за машинното гласуване, предава БНР .

БСП ще продължи да подкрепя протестите в страната до падането на правителството на Бойко Борисов, заяви Нинова:

„Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са постоянно по площадите. Вътре в парламента като единствената парламентарно представена сила, която иска оставката на кабинета, го правим отвътре в парламента“.

Искането за оставка и на президента Радев, Нинова коментира така:

„Абсурд! Стоим зад президента, както винаги сме го подкрепяли. Смятаме, че той изпълнява това, което обеща като кандидат за президент“.

Според Нинова оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева, трябва да се тълкува в широк аспект.

„Става въпрос за блокаж от страна на управляващите на изборния процес от страна на управляващите чрез машинно гласуване. Обратно на нашето желание. Ние заявихме, че оставаме в този парламент само и единствено за машинно гласуване, като гаранция за честни избори. Ние настояваме спешно и веднага да се задвижи това, защото без машинно гласуване, рискуваме Борисов отново да фалшифицира изборите“, каза лидерката на БСП.

Що се отнася до избора за председател на БСП, Нинова заяви, че структурите в страната са готови за вота в събота.

коментара

БСП

Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията

Published

on

Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в онлайн заседание на Президиума на Социалистическия интернационал. Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват 162 партии от над 100 държави от цял свят.

Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСП като най-демократичния и модерен избор и за високия резултат, с който бе избрана. Тя запозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България, като изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище на доходите и растящата безработица. Тя подчерта, че българските социалисти ще продължават да се борят за реалното въвеждане на принципите на върховенството на закона в България, за провеждането на честни избори и за реформа на икономическите и социалните политики в държавата, с цел осигуряването на по-добър жизнен стандарт за българите. Нинова коментира европейските политики за следващия програмен период и преговорите по зелената сделка. В своето изказване тя посочи, че в условията на глобална здравна и икономическа криза, политиците трябва да бъдат още по-смели и безкомпромисни в своите усилия да запазят от една страна живота и здравето на гражданите, а от друга да гарантират техните основни права – човешки, икономически, социални и политически.
Тя заяви, че приоритетни за левицата теми ще бъдат здравеопазването, доходите, икономиката, образованието и борбата с корупцията .

На заседанието на Президиума на Социалистическия интернационал бяха обсъдени теми, свързани с установяването на демократичните принципи в държавите, където те липсват, с постигането на мир и стабилност в конфликтните региони по света, както и с произтичащите от COVID-19 предизвикателства. Други участници в заседанието бяха Георгиос Папандреу, председател на Соцаилистическия интернационал, Луис Аяла – генерален секретар, както и още над 35 участници от различните партии-членки от всички континенти.

коментара

Continue Reading

БСП

Ваня Маникатева бе избрана за зам.-председател на националното Младежко обединение в БСП

Published

on

Ваня Маникатева от благоевградската структура на БСП бе избрана за втори мандат в националното ръководството на Младежкото обединение. Това стана ясно на провелия се Национален съвет на младите социалисти, на който председателят Николай Бериевски предложи състава на новото Оперативно бюро на Обединението. Новото ръководство на Бериевски се състои от 19 души, които бяха избрани единодушно от Националния съвет.

Маникатева е един от заместниците на Николай Беривски, като ще отговаря за ресор „Медии“.

Здравейте и честито! Как се чувствате като част от ръководството на една от най-големите младежки политически структури в страната?

– Здравейте на Вас и Вашите читатели. Истината е, че съм развълнувана, тъй като това е голяма отговорност за мен, но и много висока оценка за работата ми, която председателят на Младежкото обединение в БСП и Националният съвет ми дават. Благодаря за доверието!

Какви са приоритетите, които Националният съвет на Младежкото обединение в БСП си постави за предстоящите две години? Върху какво ще се фокусирате с Вашите колеги?

– Както председателят Бериевски заяви на изминалия Национален съвет, в този мандат енергията на Младежкото обединение ще бъде фокусирана върху изготвянето на конкретни национални политики, тъй като кауза е една единствена – спасяването на България…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ