Засилен трафик в цялата страна заради трите почивни дни, очакват тапи на Кулата

Днес е последният работен ден преди трите почивни. Засилен трафик се очаква в цялата страна заради дългия уикенд.

Възможно е да се получат дълги колони от автомобили на границата с Гърция, тъй като граничният пункт “Кулата” все още е единственият възможен, през който хората може да се стигне до гръцките плажове, пише „Труд“.

Инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата съобщи, че заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението е планирана полицейска операция.

Тя има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни, съобщават от вътрешното министерство.

Операцията е разделена в две основни направления. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната.

За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция. Екипите освен с регулиране и подпомагане на движението ще се движат и в транспортния поток с превантивна цел.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене