Жесток скандал в парламента! Вежди Рашидов от трибуната на парламента: „Поразен бях след махането на палатките да видя гледката, от която човек може единствено да изпита погнуса: мръсотия, самоделни бомби“

Вежди Рашидов разкритикува и президента Радев за неговата реплика: „Мутри вън“, която му е създала измамно себелюбие, като отбеляза, че след като е излязъл от бившия Партиен дом, именно зад него са стояли мъже с черни тениски

„Жена ми работи в „Пирогов“. 24 часа са лекували 30 полицаи. Нали утре ще вземете властта и ще искате да ви пазят. Кой ще ви пази“, обърна се към народните представители от БСП Вежди Рашидов по време на изказване от трибуната на парламента. 

Той бе категоричен, че българските полицаи „заслужават уважението на всички българи за достойното си поведение“.

Според него протестиращите са подложили българските полицаи на крайно унижение.

„Поразен бях след махането на палатките да видя гледката, от която човек може единствено да изпита погнуса: мръсотия, самоделни бомби“, коментира Вежди Рашидов.

Той апелира властите и Столична община сметката за разходите за протестите да връчена на инициаторите на тези метежи. „Тази сметка е изцяло на гърба и отговорността на организаторите. Онова безотговорно и бездарно трио“, каза още Рашидов.

Вежди Рашидов предложи за посегателствата срещу полицаите да бъде дадено на съд триото.

Той разкритикува и президента Румен Радев за неговата реплика: „Мутри вън“, която му е създала измамно себелюбие, като отбеляза, че след като е излязъл от бившия Партиен дом, именно зад него са стояли мъже с черни тениски.

Депутатът от ГЕРБ влезе в остра словесна битка с депутати от БСП.  Иван Иванов от БСП допълни, че спраевдливият гняв на българските граждани е бил опорочен. Българските полицаи от цялата страна бяха превърнати в пушечно месо. Не знам това управление за що не се вслушав в гласа на народа, който иска оставка. Сметката трябва да се даде на г-н Борисов, на управляващото мнозинство, защото те предизвикаха този хаос на улицата. Това е най-грешната политика“, изтъкна Иванов, цитиран от „Фокус“. Той попита защо са инплантирани провокатори.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене