Учителите от VIII СУ в Благоевград ще се тестват доброволно за коронавирус

Бързи тестове за коронавирус ще бъдат направени на учителите от VIII СУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград преди старта на новата учебна година. Учителите ще бъдат тествани пожелание, а самите тестове са дарение, информира БНР.

„Броят на учениците в клас, няма да бъде намаляван, само чиновете ще бъдат разредени. Стаите са с големина 54 кв.м., а паралелките са от 22-ма до 26-ма ученици. Така на ученик се пада по 2 кв. м. пространство. 720 ученици ще се обучават в една смяна, както е било и досега. Персоналът е 75 души, като до обед в училището има около 800 човека“, каза за Радио Благоевград директорът на училището Сергей Биров.

За учителите вече са закупени шлемове с които да влизат в клас, а преди старта на учебната година ще им бъдат направени бързи тестове за антитела. Тестовете са австрийско производство, които училището е получило като дарение. Учениците няма да бъдат тествани, за да не бъдат подлагани на стрес. Носенето на маски в клас от децата не е задължително, но извън класната стая, ще бъдат задължени да ползват предпазни средства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене