Изпращаме август с жълт код за опасно горещо време в почти цялата страна

В първия работен ден за седмицата отново ще е слънчево около и след обяд – горещо. В ранните сутрешни часове в Източна България ще се образува ниска облачност, която още преди обяд ще се разкъсва и намалява.

През деня ще духа слаб североизточен, в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 34 и 39 градуса. Атмосферното налягане е близко до средното. През деня ще се понижава.

Предупреждение от първа степен – жълт код

е издаден за почти цялата страна заради горещото време. Кодът е зелен само за четири области в страната – Смолян, Добрич, Варна и Бургас.

По Черноморието

преди обяд ще има ниска облачност. През останалата част от деня ще е слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето преди обяд ще бъде около 3 бала, след обяд ще отслабва до 2.

Над планините

ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина ще е 1200 метра около 29, на 2000 метра – около 21 градуса.

Във вторник и сряда

в часовете след обяд и до полунощ над западните райони ще се развива купеста облачност, на отделни места – и купесто-дъждовна. Възможно е да превали и прегърми. Температурите ще започнат постепенно да се понижават. Над останалата част от страната ще се задържи слънчево и все още горещо.Източник: НИМХ, БТА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене