Гърция продължава да иска PCR тест за българите до 19 септември

Гърция ще продължи да изисква посетителите от Белгия, България, Румъния, Малта, Швеция, Испания, Албания, Северна Македония и Обединените арабски емриства,да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

С три седмици – до 19 септември, се удължават повечето от ограниченията за чуждестранните посетители след увеличаване на случаите на COVID-19 в страната, предаде „Ройтерс“.

Нарастването на новите случаи през последните седмици накара гръцките власти постепенно да наложат ограничения в столицата Атина и други зони, включително и на популярни острови в разгара на туристическия сезон.

Властите на южната ни съседка ще забранят полетите до и от испанския град Барселона от понеделник, съобщава вестник „Катимерини“.

Ограниченията ще бъдат удължени до 19 септември, съобщи заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас, като добави, че Нидерландия ще отпадне от списъка. Полетите от и до Барселона и целия район Каталуния ще бъдат забранени, добави той.

Гърция потвърди 270 нови случая на коронавирус този петък. В страната са регистрирани 9800 случая от началото на пандемията и 259 смъртни случая./посоки бг/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене