Премиерът Бойко Борисов: Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби

Борисов се ядоса заради вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение

Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов написа силен пост в социалните мрежи. Повод за думите му са жертвите на тоталитарните режими. Ето какво написа Борисов:

„Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани основни свободи, нямат място в днешния свят! Няма място и за националсоциализъм и комунизъм.

Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделение. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение между гражданите не са символ на демокрацията.

Правова държава не се постига с грубо нарушаване на правовия ред, както се внушава днес. Историята трябва да се помни, за да се взимат правилните решения дори когато са трудни за взимане.

Вярвам, че ред, развитие и разбирателство се постигат с диалог, а не с юмрук! Затова нека ги отстояваме с дела.

Поклон пред паметта на жертвите на тоталитарните режими!“, написа Борисов.

Европа отдава почит на жертвите на национал-социалистическия,  комунистическия и други тоталитарни режими днес.  На този ден преди 81 години Германия и СССР сключват договор за ненападение, известен като Пакта Молотов-Рибентроп.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене