Превозвачи ще блокират пътя за Банско заради затворена граница

Превозвачи от Неврокопския край са готови утре да затворят пътя за Банско, ако не получат ясна информация кога ще бъде отворена границата с Гърция при ГКПП-Илинден-Ексохи. Ако държавата не чуе исканията им, са в готовност да затворят и КПП-Кулата.

Тази сутрин превозвачи и представители на фирми от региона се събраха на протест на границата с Гърция с настояване да бъде отворен за преминаване за бизнеса ГКПП-Илинден. В момента пунктът е затворен до края на август по настояване на гръцките власти заради пандемията от коронавирус. Това ограничение обаче принуждава превозвачите да пътуват 300 км допълнително през Папаз чаир, за да стигнат до единствения в момента отворен пункт с южната ни съседка – Кулата.

Затвореният пункт при Илинден-Ексохи затруднява и оскъпява работата на нашите фирми с гръцките партньори. Превозвачите искат яснота кога ще бъде отворена границата. ГКПП-Илинден-Ексохи е затворен от 22 юли за всички превозни средства, включително и за пешеходци, както и за сезонни работници. Превозвачите настояват властите у нас и в Гърция да решат проблема и да отворят границата.

Снимката е илюстративна

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене