Хореографът на ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров ще бъде главен художествен ръководител, до провеждане на конкурс за длъжността

Хореографът на ансамбъл „Пирин“ Мирослав Димитров ще бъде главен художествен ръководител, до провеждане на конкурс за длъжността, публикува в социалната мрежа Румен Томов, кмет на община Благоевград.
Това решение е взето след разговора с Димитров и с диригента Стоимен Добрев, която се проведе във вторник. Важно е да се подчертае, че по време на срещата, пред сградата на община Благоевград, част от танцьорите и изпълнителите на ансамбъла проведоха символичен протест, след което внесоха подписка в подкрепа на Мирослав Димитров и Добрев, което предизвика изненада у мен и екипа ми, тъй като никой и никога не обсъждал идеи, свързани с освобождаването им. Нашата среща имаше за цел, да се обсъди бъдещето и перспективите пред ансамбъла, решението за назначаването Димитров на този пост е плод, именно на това обсъждане. Много е важно да се разбере, че никой не иска, да пречи на работата на ансамбъла, както и това, че повишения контрол от наша страна е с цел да се въведе известен ред, който да помогне за развитието му, а не за да се „осакатява“ състава, да се уволняват хора и прочее.
Допускам възможността, членове на ансамбъл „Пирин“ да са въведени в заблуждение, което е провокирало реакцията им и решението, да организират протеста и подписката. Затова е важно те да разберат, че бъдещето на ансамбъла е приоритет, както за мен, така и за целия екип.
Бих искал, да изясня още нещо, решението ми е взето изцяло на база разговорите, които проведохме с Мирослав Димитров , визията за развитие, която той споделя, както и безспорния опит, който има. Всякакви други спекулации по темата са напълно безпочвени и излишни.
pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене