Слънчево време в Югозапада

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е в сила за 4 области на страната. Това сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

В тези райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Очаквани сумарни количества на валежите на места в областта до 20-30 л/кв.м, локално до 40-50 л/кв.м.

Днес облачността ще е променлива,

над югозападната половина от страната – намаляваща до предимно слънчево. Над североизточната и в планинските райони облачността ще се задържи по-често значителна и на места там ще има превалявания от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен, временно и силен. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е по-често значителна и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, по Северното Черноморие временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

от Западна България облачността ще е променлива и на отделни места ще превали. Предимно облачно ще е над централните и източните райони на Стара планина и над Странджа-Сакар и там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 11 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене