Юлиан Ангелов: В началото на септември ще е ясно дали подкрепяме предложените промени в Конституцията

Освен свикване на ВНС, трябва да се проведе и референдум, на който българите ще изкажат мнение, каза още организационният секретар на ВМРО

Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното – с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Най-лесно е да направиш промени, каза депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов за предаването „България сутрин“ по България ОН ЕР.

От ВМРО са на мнение, че освен свикването на Велико народно събрание, трябва да се проведе и референдум за определени неща, които да бъдат променени в Конституцията.

По този начин българското общество ще се включи в дебата и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението. Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат, добави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът подчерта, че за тях от партията е важно да се затвърди положението, че българското семейство е единствено и само от мъж и жена.

Да не се допускат по никакъв начин други тълкувания и промени в българската Конституция, която да допусне да има еднополови бракове, или вижданията на някои партии, които говорят за 15-и пол. Също така държим на задължителното гласуване, образователен ценз при гласуване, включително и наборната военна служба, а българите трябва да се произнесат по тези въпроси. Ние винаги сме били за това да има диалог. Не сме казали със сигурност, че ще подкрепим Велико народно събрание и промените, които предлагат ГЕРБ, посочи още Юлиан Ангелов.

Народният представител от ВМРО припомни, че оставката на премиера Борисов е коментирана няколко пъти на коалиционни съвети между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Не е казано, че до края на мандата трябва да е министър-председател Борисов. Той лично го е заявил няколко пъти, отсече Ангелов.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене