Има ли огнище на Ковид-19 в Брезница!

Според Ани само 3-4 души са поставени под карантина, а болните са поне 80 „Ще измрат много хора!“

С това опасение се свърза читател на ИНФОМРЕЖА от гоцеделчевското село Брезница.
Жена, чиято анонимност предпочете да запазим, защото „ще накърни нечии интереси“, алармира до медията ни, че в селото има много болни, а мерки не се спазват.

Според Ани, както условно ще наречем жителката на селото, само 3-4 души са поставени под карантина, а болните са поне 80, които са с пневмония и положителна проба за коронавирус.
20 от тях са в болницата в Гоце Делчев.

Читателката твърди още, че РЗИ-Благоевград, не взима никакви мерки, не извършва проверки на карантинираните лица и не поставя под карантина тези, които имат положителен резултат от теста.

„Хората с положителни проби се крият, а РЗИ не идва да ги провери. Всеки ден умират хора в селото и лекарят може да потвърди. В селото има 15 цеха, от които има по 10 болни в цех. Не се спазват мерки, нито дистанция“, разказва Ани.

Според думите ѝ, нейна приятелка е имала симптоми и си е направила тест, който е положителен, след което се самоизолирала, но от РЗИ дошли едва след седмица, за да ѝ наложат задължителната карантина.

Ани е подала своя сигнал и до РЗИ-Благоевград, но отговор все още не е получила.
Справката на РЗИ-Благоевград, за заразените в областта сочи, че към 14.08-16.08.2020 е наброят име 40 за цялата област, от които 2-ма в Брезница.

ИНФОМРЕЖА се свърза с директора на РЗИ-Благоевград, д-р Калоян Калоянов, който съобщи, че е назначил незабавна проверка на място и до ден ще бъдат оповестени резултатите от нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене