Драматичен екшън в благоевградско заведение: Студентка спаси бохема-фотограф Тони Бонбоната, опитал да се застреля с пистолет в бар

5-godishno-dete-se-prostrelq-s-gazov-pistolet-173864

20-г. Милена Ангелова запазила самообладание след 2-та произведени от благоевградчанина изстрела, взела оръжието от ръцете му 

20- годишната студентка по философия Милена Ангелова спаси живота на популярния благоевградски фотограф Антон Стоев, с артистичния прякор Тони Бонбоната. Екшънът, който приключи с хепиенд, стана на 4-и август вечерта в бар „Крим“. 73-годишният фотограф , който бил от постоянната клиентела , кротко си пиел сам мастиката, но изведнъж извадил пистолет и го сложил на масата. На смяна била Милена, която работила като сервитьорка в заведение­то. Момичето го заговорило и пред нея старият фотограф се оплакал, че едва свързва два­та края с пенсията си от 130 лв. Единственият начин да разреши финансовите си проблеми и да изкара стари­ните си като бял човек виж­дал във варианта да продаде ателието си в родната къща, но племенникът му не се съг­ласил. Така светлинката в ту­нела за него угаснала и той ре­шил да сложи край на живота си. Това казал известният градски бохем, взел пистоле­та и стрелял, като хвърлил в ужас другите клиенти. За щас­тие изстрелът бил в земята.

В бара имало младежи, сред които и студентът по фи­лософия Развигор Ангелов, който се изплашил и излязъл навън на по-безопасно място. Сервитьорката Милена обаче запазила хладнокръвие и про­дължила да убеждава Тони Бонбоната да се откаже от фа­талното решение, философ­ската реторика на младата студентка се оказала успеш­на и той й предал газовия пис­толет. Тя предвидливо го по­питала дали има още патрони в оръжието. При проверката той натиснал спусъка и отно­во произвел изстрел. Милена взела пистолета от ръцете му и го прибрала зад бара.

През това време Развигор Ангелов видял полицейска пат- рулка и започнал да маха на униформените. Двамата поли­цаи веднага се отзовали и след като разбрали какво се случи­ло, тествали клиента с дрегер, който отчел над 1,2 промила. Униформените иззели законно притежавания газов пистолет на Тони Бонбоната и го приб­рали в 1 -во РУП да изтрезнее. Заради неразумната му пос­тъпка, която е нарушение на обществения ред, кварталният инспектор Ромео Харалампиев му съставил акт за дребно ху­лиганство, а вчера Тони Бон­боната бе изправен в съдебна­та зала. Свидетелски показа­ния дадоха и двамата студенти по философия Милена Ангело­ва и Развигор Ангелов, които потвърдиха възприетото от тях при инцидента.

73-годишният Антон Стоев обясни, че бил много отчаян от мизерията и решил да се са­моубие, и изрази съжаление за това, че е притеснил хората в заведението. Трогната от дра­матичната история, шефката на съда Екатерина Николова счете, че инцидентната проява е в пристъп на отчаяние, по­роден от финансови проблеми. Като отчете и чистото съдебно минало и липсата на противообществени прояви, съдия­та му наложи минималната гло­ба от 100 лв. След края на за­седанието тя се обърна към възрастния фотограф и се опи­та да му даде кураж – да не се предава и да продължи да жи­вее, тъй като много хора са в неговата ситуация, а самоу­бийството не е изход.

Неочакваната реч смая Ан­тон Стоев, който напусна про­сълзен залата. Влажни бяха и очите на инспектор Ромео Ха­ралампиев, който обясни, че това е най-възрастният нару­шител в неговата практика. „Съжалявам, че се наложи да извикам полиция, защото То­ни е пич, но се уплаших“, каза на излизане от съда леко гузен Развигор Ангелов.

Милена Ангелова каза, че Тони Бонбоната е много добър човек, когото считала почти като баща. „Радвам се, че ус­пях да го разубедя да не слага край на живота си. Добре че успях да прибера оръжието, преди да дойдат полицаите, защото тогава можеше да ста­не и по-зле. Тони е много до­бър човек и заедно с моите приятели ще търсим начин да му помогнем“, обясни Милена Ангелова. На първо време ще съберат пари, за да платят гло­бата на Антон Стоев, като за целта студентката възнамер­ява да сложи кутия за помо­щи в бар „Крим“.

73-годишният благоевград­чанин обясни, че има трудно разрешим имотен проблем с племенника си и си тръгна с наведена глава, като не поже­ла да бъде сниман.

Антон Стоев е работил като фотограф на театъра в Благоев­град, в ЮЗУ и АУБ, не е семеен.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене