Connect with us

Новини

Главният художествен ръководител на ансамбъл „Пирин” Денислав Кехайов напуска поста

Published

on

Главният художествен ръководител на ансамбъл „Пирин” Денислав Кехайов напуска. Той е подал заявление, че иска да бъде освободен от поста от 17 август и молбата му е парафирана положително, потвърди новината тази вечер зам. кметът по хуманитарните дейности Василиса Павлова.

Кехайов бе спуснат като „парашутист” начело на ансамбъла през 2014 г. Той дойде от ансамбъл „Тракия”, където до оня момент бе един от солистите. До идването му в Благоевград мястото заемаше Петьо Кръстев, който оглави ансамбъла след напускането на Димитър Христов. Петьо Кръстев бе назначен като диригент на оркестъра в ансамбъл „Пирин” от емблематичния му ръководител проф. Кирил Стефанов и до напускането си през 2018 г. бе натрупал малко над 18 г. стаж в него.

От ноември м.г. до началото на пандемията в средата на март на няколко пъти кметът инж. Румен Томов повдига темата за ансамбъл „Пирин” покрай липсата на турнета и нова програма. Годишната издръжка на състава от 83-ма души е 1,5 млн. лв. от общинския бюджет. Кехайов явно е разбрал, че не може да покрие очакванията на новото общинско ръководство и е решил сам да си тръгне. Не е ясно дали ще го последват и хората от екипа му – диригентът и хореографът, които бяха назначени по време на управлението му.

Все още не е ясно кой ще е новият художествен ръководител на ансамбъл „Пирин”. Водени са разговори с няколко души, в това число и с Петьо Кръстев, който в момента се занимава с научна работа в Института за етнология и фолклористика Етнографски музей БАН. Много е вероятно от общината да назначат временен шеф до провеждането на конкурс.

Любопитно е, че ансамбълът е бил разпуснат за седмица, без който и да е от музикантите и танцьорите да си е подал каквото и да е заявление в общината. При направени няколко проверки в репетиционните зали инспектиращи от общината не намерили никого.в.Струма

Новини

Фалира разложка фабрика за пелети?! Свали продажната си цена от 350 000 лв. на 170 000 лв.

Published

on

Разложката фабрика за пелети собственост на фирма „Аристократ- 2” ЕООД  произвеждаща по 1 тон  пелети на час  обяви, че продава бизнесът си?!    Фалирала ли е фирмата? Този въпрос си задават хората от югозапада… Продажната цена на фабриката върви стремглаво надолу, от 350 000 лв. достигна до 170 000 лв. в момента.

Continue Reading

Политика

Приет е Националният план за готовност при пандемия

Published

on

Министерският съвет прие Националния план за готовност при пандемия. Той беше представени от здравния министър Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов.

Основните цели са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, осигуряване на лечение на заболелите, даване на информация на обществото.

„Този план има общ характер. Това е програмен документ, той е основата на всички планове, които ще се правят от тук, нататък за всички заболявания”, подчерта проф. Костадин Ангелов.

При изготвяне на проекта са използвани ръководства и насоки на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, съществуващи научни познания в областта и натрупан практически опит в страната за справяне с предходни епидемии и пандемии.

Доц. Ангел Кунчев обясни, че планът касае всички възмогни пандемии.

„Ключово значение има информацията към хората. Със сигурност след Нова година ще започне имунизацията срещу този вирус”, заяви доц. Кунчев.

Проф. Ангелов подчерта, че ваксинацията ще бъде доброволна и напълно безплатна.

„Ангажимент на координационния център и правителство ще бъде всеки един гражданин, който желае ваксина, да му я осигури”, каза проф. Ангелов.

„До края на тази седмица ще бъдат осигурени хладилници за съхранение на ваксината. Те ще бъдат 4 на брой – 2 ще са в София, един в РЗИ Бургас”, обясни проф. Ангелов.

Днес е определен председател на Координационния съвет за изпълнение на Националния план за ваксините. Това ще бъде проф. д-р Красимир Гигов. Той е ген. директор на БЧК и главен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените ситуации

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че назначаването на Гигов го е изпълнила със задоволство.

„Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия. Единственото, което искам да му кажа, е, че може да разчита безрезервно на помощта на ВМА”, каза директорът на болницата. Той обяви, че там също ще бъдат доставени хладилници за съхранение на ваксина.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al