Депутатът Стефан Апостолов: Над 150 деца и младежи ще се възползват от новото игрище в евросело Черниче

В симитлийското село Черниче започна изграждането на футболно игрище с изкуствена насилка. По този повод депутатът от ГЕРБ Симитли Стефан Апостолов, с чиято намеса проекта се реализира заяви:

„Днес започва дългоочакваното изграждане на футболното игрище с изкуствена настилка в нашето евросело Черниче! Средствата, които бяха необходими са осигурени по спечелен проект по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта. Благодаря на ресорния министър Красен Кралев за оказаната подкрепа, с помощта на която ще бъде осигурено така необходимото спортно игрище за над 150 деца и младежи от малкото населено място.Гордея се с това, че в Община Симитли почти няма село, в което да не е изградено подобно спортно съоръжение, което да се ползва от местните жители. Дори смея да твърдя, че едва ли в страната има друга община с толкова много спортни игрища и детски площадки. Както съм казвал и преди – инвестицията в децата и в младежите е най-доброто нещо, което може да прави всеки един от нас.

Осигурявайки достъпа на подрастващите до игрища и съоръжения за спорт – ние инвестираме и в тяхното здраве, защото спортът е равен на здраве.
Очакваме дейностите по изграждането на игрището с изкуствена настилка в село Черниче да приключат до края на месец септември!!!, коментира депутатът Стефан Апостолов.

Както информирахме вече, благодарение на него днес в евросело Черниче стартира изграждането на изкуствен терен за футбол.

По този повод, мести жители изразиха радостта от начинанието си във фейсбук, където емоционално написаха:

„Имаме удоволствието да Ви съобщим, че след дългогодишно чакане още една наша цел ще се изпълни. Започна изграждането на изкуствен терен за футбол в селото. Искаме да изкажем благодарност на г-н Стефан Апостолов без чиято помощ това нямаше да се случи“, пишат те.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене