Шофьор от Симитли бе лишен за една година от книжка и глобен с 3000 лв. заради опасни дрифтове

Шофьор от Симитли бе лишен за една година от книжка и глобен с 3000 лв. заради опасни дрифтове в района на бензиностанция. Опасната авантюра се разиграла на 9 април през нощта пред погледа на полицейски автопатрул.

Двамата служители от Охранителна полиция били спрели със служебен автомобил на ул. „Георги Димитров“ в Симитли срещу Ветеринарната служба и имали пряка видимост към бензиностанция „Петрол”. Около 23.00 часа забелязали, че водач на лек автомобил „Фолксваген Голф” дрифтира и извършил последователно две кръгови движения с превъртане на гуми в района на бензиностанцията, като излизал от нея и отново влизал, след което автомобилът се насочил към полицейската кола в посока кооперативния пазар. При преминаване покрай автопатрула единият от полицаите вдигнал стоп палка, но шофьорът не се подчинил и продължил движението си. Двамата полицаи се опитали да го догонят и спрат, като го последвали със служебния автомобил с включени светлинна и звукова сигнализация, но поради движението му с несъобразена скорост и съществуваща опасност от настъпване на ПТП в района на кооперативния пазар се отказали от преследването.

Те обаче запомнили регистрационния номер на автомобила и след като установили собственика, още същата вечер го потърсили на домашния му адрес, но фолксвагенът не бил там.

По случая е изготвена докладна и е предприета проверка, в хода на която собственикът на колата Георги З. потвърдил, че той е бил зад волана. Заради двете драстични нарушения – дрифтовете и неспиране на полицейска стоп палка, му е съставен акт, който той подписал без възражение. Впоследствие началникът на 2 РУ – Благоевград издал наказателно постановление на шофьора джигит – глоба от 3000 лв. и отнемане на шофьорската книжка за 12 месеца заради дрифтовете и глоба от 100 лв. и отнемане на книжката за 3 месеца за неподчинение на полицейски орган.

При връчване на наказателното постановление е отнета шофьорската книжка на нарушителя. След това той обжалвал наказателното постановление, което обаче е потвърдено от районния съдия Владимир Пензов.

БЕТИНА ГЕОРИГЕВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене