Вяра: За първи път: Дама ще бъде новият областен управител на Благоевград

Муса Палев

Дама сяда в стола на областния управител на Благоевград. Сензационната новина бе коментирана оживено вчера от група десни активисти, които се кълняха, че информацията им е от достоверен източник. С кандидатурата й бил запознат и президентът Росен Плевнелиев, който щял да натисне служебния премиер за назначението й. Единствено местните боричкания в дясно и удари под пояса можело да подлее вода на новия шеф в пола. Тя е активист на СДС от годините на разцвета му и добре позната в областния център. Мълвата за назначението й вече обикаля благоевградските кафенета, има дори залози за името й.

Както „Вяра” първа писа, с падането на правителството на Пламен Орешарски и назначаването на служебен кабинет се очаква назначаването и на служебен губернатор в Пиринско. Той ще бъде с еднакви инициали, обяви протестър №1 на Благоевград Венцислав Кавазов, но не уточни пола му. Сега в кръга на посветените се коментират няколко кандидатури, като едната, при това със сериозни шансове, е жена.

След като гръмна новината за предстоящата рокада, която ще оцвети в синьо върха на държавното управление в Пиринско, започнаха и трескавите гадания за името на СДС фаворита. Според някои медии това ще бъде д-р Георги Георгиев, който се вписва в хипотезата за еднаквите инициали, според други бившият шеф на „Благоевград – БТ” Димитър Димитров е избраникът, според трети лидерът на РЗС Яне Янев ще обязди поста.

И докато по кафенетата на Благоевград се коментират различни имена за нов губернатор, досегашният Муса Палев споменал пред свой близък приятел: „Ще си тръгна с гордост, въпреки че хората не ме приеха по най-добрия начин. Аз винаги съм искал да работя в насока на добруването им.”

Снимка Муса Палев

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене