Няма опасност от преливане на язовирите в Югозапада

язовир

Няма опасност от преливане на язовири в Югозападна България. Създадени са кризисни щабове във всички областни центрове, като съоръженията се наблюдават непрекъснато. В това увери управителят на напоителни системи клон „Струма – Места’, Александър Анин.
След обилните валежи в цялата страната през последните няколко дни, спешни мерки предприемат във всички областни центрове. Засега Югозападна България не е в опасност. Всички водни басейни на територията на региона се следят денонощно.
„Засега нямаме критични участъци. Наблюдаваме по-често съоръженията“, каза управителя на Напоителни системи клон „Струма-Места“ Александър Анин.
Създадени са кризисни щабове в двете области, които обхваща клон „Струма- Места“.
„На най-големите язовири в Югозапада – Дяково и Пчелина, има кризисни щабове, но засега няма нужда от изпускане. Другите язовири са малки и не са притеснителни за населението“, допълни Александър Анин.
В момента едва 60% от капацитета на най- големия язовир „Дяково” е пълен. Прогнозните обилни валежи няма да доведат до преливане на съоръжението, категорични са от Напоителни системи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене