Неприятна новина за либяховалии! РЗИ забрани традиционния събор в село Илинден!

Въпреки усилената подготовка, голямото желание от страна на кметския наместник и община Хаджидимово, традиционния събор в село Илинден, няма да се проведе. Причината е забрана от РЗИ и спусната заповед от Министерството на здравеопазването във връзка с извънредната епидемична обстановка в България.

Заради забраната за струпване на много хора на едно място наложени заради заразата от Ковид – 19 всички подобни мероприятия като събора в Илинден провеждащ се на 15 август – Голяма Богородица се прекратяват и има официална забрана за провеждането им. Както Топ Преса писа това е и причината другите събори които се провеждаха традиционно тези дни на годината също да бъдат забранени.

Същото се случи с Ловния събор в Гоце Делчев, традиционния събор на Попови ливади по случай Илинден, очаква се същата съдба да споходи и Ваклиновискя събор. Уведомява се широката общественост, заинтересованите лица и хората свързани със село Илинден, предвидил да пътуват за събора на 15 август да отложат пътуването си. Събор няма да има.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене